کشور آمریکا
آمریکا در یک نگاه
جغرافیا و آب و هوا
ایالات متحده با وسعتی حدود 9629000 کیلومتر مربع که شامل آلاسکا و هاوایی نیز میشود، چهارمین کشور بزرگ جهان بوده و 40 برابر بزرگتر از بریتانیاست.
سرزمین اصلی ایالات متحده بجز آلاسکا و هاوایی متشکل از 48 ایالت مجاور است، که حدود 4800 کیلومتر از اطلس تا اقیانوس آرام و حدود 1900 کیلومتر از مرز کانادا تا خلیج مکزیک کشیده شده اند. کوه های راکی از بریتیش کلمبیا در غرب کانادا شروع می شود و تا جنوب غربی آمریکا کشیده شده و امتداد دارد و شامل ایالت های کلرادو، آیداهو، مونتانا و وایومینگ می باشد.
این منطقه از نظر پوشش گیاهی، تنوع جانوری و داشتن مواد معدنی دارای اهمیت ویژه ای برای طبیعت جهان است. قابل ذکر است که پارک های ملی و مناطق جنگلی حفاظت شده از مراکز دیدنی کشور است. این منطقه یکی از مقاصد گردشگران برای ورزش اسکی بر روی کوه های پربرف راکی است. همچنین ورزش های کوهنوردی، پیاده روی، قایق سواری، اسکی رو آب و ماهیگیری جزو تفریحات این منطقه است.
از لحاظ آب و هوا نیز آب و هوای کشور آمریکا به دلیل گستردگی و پهناوری از تنوع بسیار زیادی برخوردار است و هر منطقه آب و هوای مخصوص به خود را دارد. در کل میتوانیم آمریکا را کشوری با آب و هوای معتدل بدانیم؛ اما هر منطقه آب و هوای خود را دارد. ایالات شمالی آب و هوای بسیار سرد و مرطوب دارند. این مناطق چهار فصل هستند. هر چه مناطق به کانادا نزدیکتر باشند، سردتر و هرچه به مرکز دشت بزرگ نزدیکتر شوند، از سردی کمتر شده و هوا معتدلتر میشود در حالی که ایالات جنوبی بیابانی هستند و آب و هوایی بسیار گرم و خشک دارند. دما در این مناطق هنگام تابستان تا 100 درجه نیز میرسد. هرچه به سمت مرکز از جنوب فاصله بگیرید، هوا نیز نیمه بیابانی میشود و از شدت گرما و خشکی کاسته میشود.
اقتصاد کشور آمریکا
ایالات متحده یک کشور بسیار توسعه یافته با سیستم اقتصادی بازار آزاد است و دارای بزرگترین تولید ناخالص اسمی و ثروت خالص جهان است. این کشور از نظر برابری قدرت خرید پس از چین، دومین رتبه را دارد. این کشور دارای هشتمین تولید ناخالص داخلی سرانه و نهمین بالاترین تولید ناخالص داخلی سرانه در جهان در سال 2022 بود. ایالات متحده قدرتمندترین و منعطف ترین اقتصاد دنیا را از نظر فناوری نیز دارد. شرکتهای آن در پیشرفتهای فناوری، مخصوصا در زمینه های هوش مصنوعی، رایانه، داروسازی و تجهیزات پزشکی و تسلیحات هوا فضا در خط مقدم یا نزدیک به آن قرار دارند. آمریکا همچنین تولیدکننده بزرگترین نفت و گاز طبیعی و دومین تولید کننده صنایع جهان به حساب می آید. از میان 500 شرکت بزرگ در دنیا، 128 شرکت در آمریکا قرار دارند. بخش های خدمات و کشاورزی نیز سایر بخش های اقتصاد آمریکا را تشکیل میدهند و صنعت سرگرمی نظیر فیلمسازی و مد و فشن نیز نسبتا گسترده هستند. با در نظر گرفتن تمامی این موارد، سالانه 60 میلیون گردشگر به آمریکا سفر میکنند و این بدین معناست که درآمد اقتصادی در صنعت گردشگری آمریکا نیز علاوه بر خدمات، صنعت و کشاورزی بسیار بالاست اما همانطور که ذکر شد قابل مقایسه با فناوری نیست.
هزینه های زندگی در آمریکا
به طور کلی، هزینه های زندگی در کشور آمریکا نسبتا گران است و این گرانی در شهرهای مشهور آن مانند نیویورک، سن فرانسیسکو و غیره بیشتر به چشم میخورد. اگرچه که وضعیت اشتغال و درآمدها در آمریکا خوب بوده اما با توجه به داده های آماری، زندگی در این کشور با در نظر گرفتن مالیاتهای بالا، گران محسوب میگردد. برای مثال هزینه اجاره آپارتمان 1 خوابه در مرکز شهر، 1676 دلار در ماه می باشد. میانگین سایز هزینه های زندگی در شهرهای آمریکا به ترتیب زیر می باشند.
هزینه های مواد غذایی
- یک وعده غذایی در رستوران ارزان قیمت: 16 دلار
- شیر یک لیتری: 1.1 دلار
- نان 500 گرمی: 3.20 دلار
- برنج یک کیلویی: 4.13 دلار
- تخم مرغ 12 عددی: 3.27 دلار
- فیله مرغ یک کیلویِی: 11.82 دلار
- گوشت گاو: 14.93 دلار
- 1 کیلو سیب: 4.76 دلار
- 1 کیلو گوجه فرنگی: 4.46 دلار
- 1 کیلو سیب زمینی: 2.69 دلار
- بطری آب 1.5 لیتری: 1.90 دلار
هزینه حمل و نقل
- 1 لیتر بنزین: 1.24 دلار
- بلیط ماهیانه حمل و نقل عمومی: 85 دلار
- بلیط یک طرفه اتوبوس و مترو: 2.50 دلار
- کرایه تاکسی: 3.50 دلار
- تاکسی 1 کیلومتر: 1.68 دلار
هزینه لباس و پوشاک
- میانگین شلوار جین: 46 دلار
- لباس های تابستانی از برند زارا: 35 دلار
- کفش های ورزشی: 78.94 دلار
- کفش های چرم: 100 دلار
هزینه های متفرقه
- بلیط سینما: 14 دلار
- نوشیدنی: 13 دلار
- عضویت یک ماهه در باشگاه های ورزشی: 65 دلار
- شامپو و لوازم بهداشتی: 7 دلار
- خمیر دندان: 2 دلار
- یک جعبه آنتی بیوتیک: 21 دلار
- مواد شوینده: 21 دلار
میزان درآمد در آمریکا
درآمد در ایالات متحده، توسط وزارت بازرگانی این کشور به دو صورت درآمد خانوار و درآمد شخصی اندازهگیری میشود. از آنجا که در حال حاضر در 42% خانوارها خصوصا آنهایی که با دارا بودن میانگین 57000 دلار در سال جزء 40% بالای جامعه از نظر درآمدی قرار میگیرند، دو نفر به کسب درآمد میپردازند، تفاوت میان درآمد خانوار و شخصی قابل توجه است. همچنین کسانی که سالانه کمتر از 30000 دلار درآمد دارند 48.6 درصد از کل جمعیت کشور را تشکیل می دهند یعنی حدود نصف جمعیت این کشور. شایان ذکر است که BLS گزارش می کند که در سه ماهه ابتدایی سال 2022، مردان حقوق متوسط معادل با 55000 دلار در سال را کسب کرده اند، در حالی که زنان تنها 41000 دلار یا تقریبا 3.8 درصد مبلغی که مردان کسب کرده اند حقوق دریافت کرده اند. از طرفی نیز، جوان ترین دسته سنی که اغلب کم ترین سطح درآمدی را در چارت اقتصادی دریافت میکنند، در هفته 581 دلار و در سال حدود 60000 دلار را دریافت می کند. درآمد میانگین که هر هفته توسط رده سنی 25 تا 55 سال دریافت می شود بطور قابل توجهی با افزایش به مبلغ 925 دلار می رسد که این مبلغ در هر سال برابر با 48000 دلار می شود. و در آخر کسانی که در دسته سنی 55 سال به بالا قرار دارند در هفته 1000 دلار و در سال 52000 دلار درآمد کسب می کنند.
تحصیل در آمریکا
دانشجویان پس از گذراندن دوازده سال تحصیل در مدارس ابتدایی و دبیرستان، وارد دوره کارشناسی در دانشگاه ها می شوند. بنابراین دانشجویان داخلی و خارجی که مایل به ورود به دانشگاه های آمریکایی و تحصیل در آمریکا هستند باید مدرک معادل دیپلم دبیرستان را اخذ کرده باشند. آنها همچنین می توانند یا یک دوره دو ساله برای فوق دیپلم یا یک دوره ۴ ساله برای لیسانس را انتخاب کنند، پس از آن دانشجویان الزاما تا سال دوم کالج باید یک رشته مورد نظر را انتخاب نمایند.
از مدارک مهم برای پذیرش در این مقطع مدرک زبان انگلیسی تافل یا آیلتس حدود 6 می باشد. درباره کارشناسی ارشد نیز دانشجویان برای ورود به این مقطع مستلزم گذراندن 16 سال تحصیلات رسمی هستند. یعنی باید دوازده سال مدرسه ابتدایی و متوسطه و چهار سال مقطع کارشناسی را گذرانده باشند تا واجد شرایط برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد باشند که مدت زمان آن نیز، دو سال می باشد. مقطع قابل بحث دیگر، دکتری است که معمولا برای پذیرش در این مقطع آیلتس بالای 7 مورد نیاز است. موضوع دیگر داشتن سوپروایزر است که در اخذ پذیرش مقطع دکترا بسیار مهم می باشد. طول دوره تحصیل در مقطع دکترا در آمریکا حدود 4 سال تا 6 سال می باشد. بحث هزینه نیز بسیار قابل توجه می باشد.
شهریه تحصیل در دانشگاه های خصوصی و غیرانتفاعی حدود 60000 دلار می باشد که این هزینه بسیار گران است و دانشجویانی که می خواهند هزینه تحصیلشان مقرون به صرفه تر باشه می توانند برای تحصیل، دانشگاه های ایالتی یا دولتی را انتخاب کنند که هزینه تحصیل در این دانشگاه ها برای دانشجویانی که مقیم آمریکا هستند حدود 9140 دلار و برای دانشجویان دیگر هزینه ها متفاوت تر می باشد. هزینه تحصیل در مقطع کارشناسی برای دانشجویان بین المللی حدود 15000 تا 22000 دلار آمریکا، هزینه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد برای دانشجویان بین المللی در حدود 18000 تا 25000 دلار آمریکا، هزینه تحصیل در مقطع دکترا برای دانشجویان بین المللی در حدود 18000 تا 25000 دلار آمریکا می باشد.
برترین دانشگاه های آمریکا
خوب است بدانید مشهورترین مناطقی که دانشجویان برای ادامه تحصیل خود در آمریکا انتخاب میکنند عبارت اند از کالیفرنیا، نیویورک و تگزاس. رشتههای مهندسی، مدیریت کسبوکار، ریاضیات و علوم کامپیوتر نیز بر اساس آمار به عنوان محبوبترین رشتههای تحصیلی در آمریکا شناخته میشود. همچنین لیست برترین دانشگاه های کشور آمریکا نیز به این صورت است.
- دانشگاه هاروارد
- دانشگاه استنفورد
- موسسه فناوری ماساچوست یا MIT
- دانشگاه برکلی
- دانشگاه کلمبیا
- دانشگاه کالیفرنیا لس آنجلس
- دانشگاه ییل
- دانشگاه پنسیلوانیا
- دانشگاه پرینستون
- دانشگاه کرنل
فرهنگ کشور آمریکا
با وجود اینکه زندگی کردن در یک کشور جدید به خصوص کشور بزرگی مانند آمریکا بسیار هیجان انگیز خواهد بود، اما قطعا نیاز دارید خود را با محیط و فرهنگ جدید وفق دهید. از آنجایی که مردم آمریکا از فرهنگ های گوناگون هستند، شایسته است که همیشه به سایر فرهنگ ها و تفاوت ها احترام گذاشته شود . بخصوص هنگام برقراری ارتباط و بیان عقاید. یک قانون نانوشته در برقراری ارتباط وجود دارد که با هر شخصی که صحبت می کنید، نباید از کلمات یا عباراتی استفاده کنید که توهین آمیز تلقی شوند؛ ممکن است همکارانی با سن، جنسیت و نژاد های متفاوتی داشته باشید و نزاکت سیاسی راهی است که تمام افراد گروه در کنار هم احساس راحتی داشته باشند.
همچنین اکثر آمریکایی ها همیشه در حال حرکت اند. اغلب به نظر میرسد که با عجله در حال رفتن از یک قرار ملاقات به قرار بعدی، رفتن به محل کار، برداشتن بچه ها از مدرسه، انجام ماموریت ها و رفتن به جلسه های کاری یا گردش های اجتماعی هستند. از آنجایی که آمریکایی ها مرتبا در حال فعالیت اند، زمانی برای صرف غذا به شکل رسمی و در حالت نشسته ندارند. عبارت رایجی که از مردم خواهید شنید این است که 24 ساعت برای یک روز کافی نیست. درباره ورزش و سرگرمی نیز خوب است بدانید بسیاری از آمریکایی ها دوستدار ورزش و دنبال کردن اخبار آن هستند. محبوب ترین رشته های ورزشی، فوتبال آمریکایی، بیسبال و بسکتبال میباشند. تفاوت بزرگی که کشور محل تولدتان با آمریکا دارد این است که طرفداران فوتبال در ایالات متحده بسیار کمتر از سایر کشور ها هستند.
ورزش ها می توانند عامل اتحاد یا تفرقه میان آمریکایی ها باشند. از مهم ترین مواردی که به چشم افراد خارجی در فرهنگ آمریکایی ها می آید این است که در حالی که سایر کشور ها بر کوچک و مختصر و مفید بودن تاکید دارند، آمریکایی ها بزرگی و مجلل بودن را ترجیح میدهند. از دیدن کامیون های خیلی بزرگ و ماشین های SUV که در پارکینگ ها پراکنده اند متعجب نشوید. آمریکایی ها به فضای بیشتر علاقه دارند و برای آنها، بزرگ بودن به معنای مفید و کاربردی بودن است. این بزرگی در مورد وعده های غذایی آنها نیز صدق میکند. اکثر رستوران ها وعده های غذایی خیلی بزرگی سرو میکنند. اینکه شخصی غذای بزرگی سفارش دهد و باقی مانده آن را با خود به خانه ببرد اصلا غیر عادی نیست.
دین و زبان مردم آمریکا
آمریکا به طور رسمی یک کشور سکولار است. در ایالات متحده آمریکا بر اساس متمم اول قانون اساسی ایالات متحده آمریکا، هیچ دینی بطور رسمی وجود ندارد. با وجود جدایی دین از سیاست در آمریکا، دین اهمیت و نقش مهمی در این کشور دارد که نماد آن جمله توکل ما به خداست.
این جمله که شعار کشور آمریکا به شمار می آید، بر روی اسکناس دلار آمریکا نیز نقش بسته است. در خصوص قدرت مواضع دینی در گذشته آمریکا نیز باید بدانید که گروههای مذهبی به خصوص پروتستانهای اونجلیکال و کاتولیکها، مواضع سرسختانهای را در برابر موضوعاتی چون همجنسگرایی، سقط جنین و آموزش مختلط در مدارس آمریکا، اتخاذ کردهاند.
بیشترین جمعیت افراد مذهبی در آمریکا را 53% پروتستانی ها و 24% کاتولیک ها تشکیل میدهند. در خصوص زبان نیز بسیاری از زبان ها در کشور آمریکا استفاده می شود ولی انگلیسی بیشترین استفاده کننده را دارد. بیشتر زبان های بومی در آمریکا مختص شمال کشور است و بیشتر زبان ها توسط استعمارگران اروپایی رواج پیدا کرد ولی در آمریکای امروزه زبان اشاره نیز رواج پیدا کرده است. در کشور آمریکا 337 زبان به ثبت رسیده که 176 عدد از آن ها بومی هستند. همچنین 52 زبان که در این کشور سخنور داشته است در حال حاضر منقرض شده اند. هم اکنون بیشتر از 30 ایالت، زبان انگلیسی را زبان رسمی خود اعلام کرده اند اما دولت فدرال زبان رسمی ندارد. فعالیت هایی برای به رسمیت شناختن انگلیسی به عنوان زبان رسمی دولتی نیز در جریان است.
از سال 1968 میلادی، دومین زبان مورد استفاده در سطح کشور آمریکا، اسپانیایی بوده و در آن زمان تا به امروز حدود 37 میلیون نفر به این زبان صحبت می کنند. کشور آمریکا از نظر داشتن سخنوران زبان اسپانیایی رتبه پنجم را دارد. در جنوب غربی کشور آمریکا بیشترین تعداد مهاجر را داشته است و در حال حاضر مهاجرین کمتری نسبت به گذشته اسپانیایی هستند و بیشتر انگلیسی زبان هستند. تقریباً تمام نسل دومی های آمریکایی های مکزیکی تبار انگلیسی را روان صحبت میکنند ولی نیمی از آن ها به اسپانیایی سخن می گویند.
مهاجرت تحصیلی به دانشگاه های آمریکا
پس از مطالعه این مطلب، در صورتی که قصد مهاجرت تحصیلی به دانشگاه های آمریکا را دارید، می توانید سوالات خود را در خصوص نحوه اپلای، نحوه ارسال مدارک، نحوه دریافت ویزای تحصیلی و … از مشاوران مجرب ما در فرا اپلای بپرسید. برای ارتباط با مشاوران و رزرو وقت مشاوره بر روی لینک کلیک کنید.