شرایط و مدارک اپلای | چگونه اپلای بگیریم؟

آموزش تخصصی هوش مصنوعی و برنامه نویسی

لوگو فرااپلای

شرایط و مدارک اپلای

مقاله نویسی

یکی از مطمئن ترین راه هایی که برای مهاجرت وجود دارد، مهاجرت تحصیلی است. مهاجرت تحصیلی معمولا برای ادامه تحصیل در مقاطع کارشناسی ارشد یا دکتری انجام می شود و در حال حاضر نیز بسیاری از دانشجویان ایرانی در رشته های فنی مهندسی، علوم پزشکی و بهداشت و… در دانشگاه های خارج از کشور تحصیل می کنند. 

انواع مهاجرت تحصیلی

سه راه برای مهاجرت تحصیلی وجود دارد:

اگر می خواهید بدانید مهاجرت تحصیلی چیست و شامل چند نوع است، در ادامه این مطلب انواع مهاجرت تحصیلی را بررسی خواهیم کرد.

سلف فاند (Self fund)

در سلف فاند دانشجو نه تنها شهریه دانشگاه بلکه باید هزینه های زندگی را نیز خود پرداخت کند. مسلما گرفتن پذیرش به صورت سلف فاند آسان تر است ولی هزینه های آن بالا تر است. در حالت سلف فاند دانشگاه از شما می خواهد که بعد از آنکه پذیرش تحصیلی گرفتید، شهریه ترم اول و حتی سال اول را پرداخت کنید تا به شما نامه رسمی پذیرش را ارائه کند.

با استفاده از نامه پذیرش رسمی دانشگاه به همراه اجاره نامه ای که برای خوابگاه یا خانه ای که در آن کشور اجاره کرده اید با سایر مدارک برای ویزا گرفتن به سفارت مراجعه می کنید و سفارت از شما تمکن مالی نیز می خواهد. تمکن مالی یعنی این که به اندازه کافی بودجه در حساب خود داشته باشید و پشتیبان هزینه تحصیل و زندگی شما در کشور مقصد حداقل برای یکسال آینده باشد. مقدار این هزینه بین ۸ الی ۱۰ هزار یورو در کشور های مختلف متفاوت است و اگر همسر و یا فرزندانتان همراهتان باشند، میزان تمکن مالی باید بیشتر باشد.

هاف فاند (Half fund)

دومین راهی که برای مهاجرت تحصیلی وجود دارد، هاف فاند است. هاف فاند یعنی اینکه دانشگاه معمولا شهریه شما را به عهده می گیرد و دیگر نیازی به پرداخت شهریه ندارید. حتی در آپشن هاف فاند ممکن است دانشگاه علاوه بر شهریه شما، بخشی از هزینه زندگی تان را نیز تامین کند.

به این ترتیب اگر بتوانید هاف فاند و پذیرش تحصیلی دانشگاه مدنظرتان را بگیرید، برای گرفتن ویزای تحصیلی به تمکن مالی کمتری نیاز خواهید داشت و سفارت بر اساس هزینه های زندگی و تحصیل در شهر و کشور مقصد، بررسی می کند که چقدر به تمکن مالی نیاز دارید.

فول فاند (Full fund)

فول فاند یعنی اینکه دانشگاه نه تنها شهریه شما را پرداخت می کند، بلکه هزینه های زندگی شما را به طور کامل پوشش می دهد؛ حتی ممکن است پولی که به شما توسط دانشگاه داده می شود، از هزینه های زندگی شما بیشتر باشد و بتوانید ماهانه پس انداز هم داشته باشید.

مسلما برای فول فاند نیاز به تمکن مالی و گردش حساب جهت گرفتن ویزا نخواهید داشت و با ارائه برگه پذیرش دانشگاه که در آن قید شده است از طریق فول فاند پذیرش گرفته اید و حقوق شما چقدر است، می توانید ویزای تحصیلی بگیرید.

گرفتن فول فاند برای مقطع فوق لیسانس به ندرت اتفاق می افتد و برای این مقطع و باید سلف فاند پذیرش بگیرید. فول فاند ها اکثرا برای دوره دکتری ارائه می شوند.

در صورتی که نیازمند اطلاعات بیشتری درباره مهاجرت تحصیلی هستید، می توانید با مشاوران ما در آکادمی فرا اپلای ارتباط برقرار نمایید و پاسخ تمام سوالات خود را با توجه به شرایط خودتان بگیرید. 

برنامه ریزی خوب برای اپلای باید شامل 3 قسمت اصلی باشد:

  • برنامه ریزی بلند مدت (چینش استراتژی)

  • برنامه ریزی میان مدت (milestone)

  • برنامه ریزی کوتاه مدت (برنامه روزانه)

در برنامه ریزی بلند مدت، بسیار مهم است که استراتژی خود را درست چینش کرده باشید. برای مثال یک دانشجو قصد دارد که یک سال دیگر برای کشور کانادا اپلای کند و بورسیه تحصیلی بگیرد. برای رسیدن به این هدف استراتژی ها را بچیند. قسمت استراتژی کلیدی ترین قسمت برای برنامه ریزی اپلای هست. این  لیست را درست و طبق مواردی که در رزومه شما موثر هستند تعیین می کنید. در این مرحله حتما از افراد باتجربه، منابع موثق و مشاوران استفاده کنید.

قدم بعدی تعیین milestone  ها یا برنامه ریزی میان مدت شما هست. برنامه های بلند مدت خود را به بخش های کوچکتری تقسیم می کنید و مرحله به مرحله برای رسیدن به برنامه بلند مدت پیش می روید.

بعد از برنامه ریزی میان مدت، به برنامه ریزی کوتاه مدت می رسیم. باید لیستی از کار ها برای رسیدن به milestone  ها که در مسیر برنامه های بلند مدت ما هستند تهیه کنید.

 این برنامه روزانه، مسیر رسیدن شما به اهداف شماست بنابراین لحظه به لحظه آن مهم هست و نباید تلف شود.  با انجام دادن کار های روزانه به راحتی می توانید لیستی از کارهای روزانه را انجام دهید و در راستای milestone  بعدی حرکت کنید و از طرفی در نهایت در جهت استراتژی پیش می روید. 

این نوع برنامه ریزی می تواند استرس شما را کم کند و تمرکز شما را روی کار های روزانه قرار دهد تا اینکه تمرکز شما روی نگرانی ها و استرس رسیدن یا نرسیدن به اهداف آینده باشد.

این نوع برنامه ریزی را نه تنها برای اپلای کردن، بلکه برای همه اهداف شما در آینده استفاده کنید

فرصت مطالعاتی و شرایط آن

فرصت مطالعاتی یکی از دوره هایی ست که دانشجویان مشتاق به گذراندن آن هستند، اما شرایط فرصت مطالعاتی چیست؟

فرصت مطالعاتی یک دوره 3، 6 ماهه یا یک ساله هست که دانشجویانی که در مقطع ارشد و اغلب در مقطع دکتری هستند برای همکاری با دانشگاه یا مراکز تحقیقاتی در خارج از کشور بروند و با اساتید و گروه های تحقیقاتی همکاری کنند.

مزایای فرصت مطالعاتی:

برای رفتن به فرصت مطالعاتی از طرف دانشگاه مقصد فاند وجود ندارد و شما یا دانشگاه مبدا باید هزینه های سفر و مدت اقامت شما را پرداخت کند و انتظار دریافت فاند در فرصت مطالعاتی را نداشته باشید.

چطور فرصت مطالعاتی را پیدا کنیم؟

  • تماس مستقیم با اساتید از طریق ایمیل

  • ارائه پیشنهاد و ارسال درخواست برای گذراندن فرصت مطالعاتی

حتما برای تماس با اساتید باید متن ایمیل شما حرفه ای طراحی شود. در این ایمیل شما باید مختصرا خود را معرفی کنید سپس فیلد تحقیقاتی خود، مقطع فعلی، سال دانشگاه و موضوع تز خود را معرفی کنید و اگر مقاله ای در این موضوع دارید مطرح کنید و حتما این نکته را مطرح کنید که خودتان هزینه های فرصت مطالعاتی را پرداخت می کنید و در آخر هم رزومه خود را آپلود کنید.

ویزای فرصت مطالعاتی معمولا سه ماهه و شش ماهه می باشد و بستگی به زمانی دارد که شما موفق می شوید از استاد، نامه پذیرش برای فرصت مطالعاتی بگیرید و طبق همان معمولا ویزا می گیرید.

در مورد آقایان که معمولا مشکل سربازی دارند، این امکان وجود دارد که وثیقه بگذارند و از معافیت موقت برای رفتن به فرصت مطالعاتی استفاده کنند. برای دانشجویان ارشد تا 3 ماه و برای دانشجویان دکتری تا 6 ماه اجازه معافیت تحصیلی و خروج از کشور وجود دارد.

برای دانشجویانی که همراه دارند، معمولا ویزا به همسر دانشجو هم داده می شود، اما در مورد هزینه ها تمامی هزینه های همراه نیز به عهده خود شما یا دانشگاه مبدا شماست.

یه سوال مهم؟!

مهاجرت کاری بهتر است یا تحصیلی؟

مهاجرت کاری بهتر است یا تحصیلی یا به عبارتی چه کسانی بهتر است کاری اپلای کنند و برای چه کسانی بهتر است که تحصیلی اپلای کنند؟

یکی از سوالاتی که بسیاری از دانشجویان رشته های مهندسی کامپیوتر، علوم کامپیوتر یا مهندسی IT می پرسند این است که با توجه به اینکه جاب آفر های زیادی برای کسانی که سابقه کاری در زمینه کامپیوتر و برنامه نویسی وجود دارد بهتر است که کاری اپلای کنند یا تحصیلی؟

برای پاسخ به این سوال که مهاجرت کاری بهتر است یا تحصیلی، اگر رزومه ای دارید که در آن سال ها سابقه کاری در شرکت های بزرگ وجود دارد و مطمئن هستید که از طریق کاری می توانید اپلای کنید، می توانید دنبال جاب آفر باشید زیرا این امکان وجود دارد که شما در بازار کار ایران سابقه کار داشته باشید ولی جاب آفر بگیرید و در کشور های اروپایی و آمریکا وارد شغل شوید.

ولی اگر در رزومه خود تخصص زیادی در زمینه برنامه نویسی یا زمینه مشخصی که بتوانید از طریق آن جاب آفر بگیرید وجود ندارد و یا اینکه به دنبال ادامه تحصیل در مقاطع بالا تر مثل فوق لیسانس و دکتری هستید، مسلما باید به دنبال اپلای تحصیلی باشید. البته ممکن است با اپلای تحصیلی و دو سال تحصیل در مقطع فوق لیسانس و یا چهار یا پنج سال در مقطع دکتری، دیر تر به بازار کار برسید اما این اطمینان را به شما می دهیم که اگر رزومه خوبی را در زمان تحصیل خود بسازید، خیلی زود می توانید پس از فارغ التحصیلی وارد بازار کار شوید و موقعیت های بسیار خوبی را به دست آورید. در واقع اپلای تحصیلی به نوعی سرمایه گذاری بلند مدت است.

در صورتی که نیازمند اطلاعات بیشتری درباره مهاجرت تحصیلی هستید، می توانید با مشاوران ما در آکادمی فرا اپلای ارتباط برقرار نمایید و پاسخ تمام سوالات خود را با توجه به شرایط خودتان بگیرید. 

چک لیست اپلای

برای اینکه یک اپلای منظم و حرفه ای داشته باشی، بهتر است از قبل لیستی از اساتید و دانشگاه های مورد نظر در یک فایل اکسل داشته باشید تا به طور سیستماتیک پروسه اپلای را طی کنید.

این لیست باید مرتب شده بر اساس اولویت ها، علایق و یا بر اساس تاریخ آخرین فرصت ارسال مدارک باشد.

اما این لیست شامل چه اطلاعاتی هست؟

اطلاعات دانشگاه:

  • اسم
  • کشور
  • رنکینگ
  • نرخ پذیرش
  • وب سایت پوزیشن های باز و اسکولارشیپ های دپارتمان

اطلاعات اساتید:

  • اسم
  • آدرس ایمیل
  • حوزه تحقیقاتی مورد علاقه استاد
  • آدرس وبسایت شخصی
  • آدرس Research Gate
  • آدرس LinkedIn

الزامات:

  • حداقل نمرات مورد نیاز آزمون ها و معدل و…
  • ددلاین ( آخرین فرصت ارسال مدارک)
  • اپلیکیشن فی

توضیحات:

  • تاریخ ایمیل اول
  • تاریخ ایمیل ریمایندر
  • نتیجه ایمیل
  • نتیجه اپلای
اپلای

مراحل اخذ پذیرش تحصیلی

اکنون که شما تصمیم خود را برای تحصیل در دانشگاه های خارج از کشور گرفته اید و می خواهید به عنوان دانشجوی بین المللی در رشته علاقه تان تحصیل کنید، باید درباره دانشگاه ها و کشور ها به اندازه کافی تحقیق کنید و بعد از آگاهی کامل برای اپلای اقدام کنید اما آیا با مراحل اصلی پروسه اخذ پذیرش تحصیلی آشنا هستید؟ 

مراحل اصلی اخذ پذیرش تحصیلی عبارت اند از:

معیار های اصلی انتخاب دانشگاه چیست؟

یکی از ملاک هایی که برای انتخاب دانشگاه در اپلای وجود دارد، رنکینگ دانشگاه است اما اینکه فقط رنکینگ را برای انتخاب دانشگاه در نظر بگیریم خیلی سطحی و سهل انگارانه می باشد، در حالی که فاکتور های بیشتری وجود دارد که بیشتر و بهتر از رنکینگ در انتخاب دانشگاه اهمیت دارد.

این موارد شامل:

  • اعتبار استاد:

    استادی که معروف و شناخته شده است تاثیر زیادی در افزایش شانس شما برای ادامه تحصیل در مقطع بعدی یا وارد شدن به بازار دارد.

  • اعتبار گروه تحقیقاتی:

بعضی از گروه های تحقیقاتی در زمینه تخصصی خود به قدری شناخته شده هستند که کار کردن در آن ها به شدت شانس شما را بالاتر می برد.

  • ارتباط موضوع با صنعت

خیلی از پوزیشن های دکتری و ارشد، توسط شرکت های خیلی معروف در آن صنعت بورسیه شده اند و مسلما اگر شما آنجا کار کنید برای اینکه در مقطع بعدی بخواهید ادامه تحصیل بدهید یا برای ورود به بازار کار به شدت شانس پذیرش بیشتری دارید.

  • موضوع تحقیقاتی:

بعضی از موضوعات تحقیقاتی و حوزه های کاری، بازار کار بهتر یا تعداد پوزیشن بیشتر برای مقطع بعدی دارند.

مراحل انتخاب دانشگاه

شما باید مواردی مثل شهریه، آخرین مهلت بررسی درخواست، اعتبار گروه های تحقیقاتی دانشگاه ها و اساتید، مدارک لازم برای پذیرش، بورسیه تحصیلی های ارائه شده در دانشگاه مورد نظر و… را بررسی کنید.

پس از اینکه انتخاب کردید در کدام کشور تحصیل کنید، نوبت به انتخاب دانشگاه می رسد. کشورهای مختلف دانشگاه های زیادی دارند که شما با توجه به معیار هایی همچون هزینه تحصیل، مدرک و نمره زبان مورد نیاز، سطح علمی و رتبه و اعتبار دانشگاه ها و… یک دانشگاه را انتخاب می کنید و تمرکز خود را برای گرفتن پذیرش از آن دانشگاه می گذارید. البته شما می توانید همزمان به چند دانشگاه درخواست دهید و بعد اگر از چند دانشگاه نامه پذیرش گرفتید، تصمیم با شماست که کدام یک را برای ادامه تحصیل انتخاب نمایید.

قدم اول:

در وب سایت دانشگاه ها رشته تحصیلی و مقطع مدنظرتان را چک کنید و مطمئن باشید رشته ای که می خواهید در دانشگاه مد نظرتان ارائه شده است. همچنین شرایطی که برای قبولی در آن رشته مورد نیاز است از قبیل نمره زبان و… را کامل بررسی کنید.

قدم دوم:

اگر قصد دارید بعد از پایان تحصیلات خود به ایران برگردید و قصد معادل سازی مدارک خود را دارید، حتما دانشگاه یا دانشگاه های مدنظرتان را در لیست مورد تایید وزارت علوم چک کنید تا پس از فارغ التحصیلی برای ادامه تحصیل یا ورود به کار در ایران مشکلی جلوی راهتان نباشد.

قدم سوم:

اعتبار دانشگاه را بر اساس رنکینگ جهانی و گروه تخصصی خود در سایت های زیر بررسی کنید :

  • timeshighereducation.com
  • shanghairanking.com
  • topuniversities.com

قدم چهارم:

هزینه های احتمالی فرایند اپلای، شهریه دانشگاه، میانگین هزینه زندگی در شهر و کشوری که انتخاب کرده اید را بررسی کنید و سپس شرایط اسکولار شیپ ها و فاند ها را چک کنید و ببینید چقدر از میزان هزینه تحصیل و زندگی شما را پوشش می‌ دهند.

قدم پنجم:

شرایط و مهلت ارسال درخواست و زبان تحصیل در رشته تحصیلی مد نظر را بررسی کنید. لازم است بدانید که دانشگاه ها برای ثبت نام دانشجویان بین المللی تاریخ مشخصی در نظر گرفته اند و شما باید قبل از اینکه مهلت ثبت نام به اتمام برسد، درخواست خود را به همراه مدارکتان ارسال کنید زیرا به درخواست هایی که بعد از پایان مهلت مقرر ارسال می شوند، رسیدگی نمی شود.

انتخاب رشته تحصیلی به زمان و بررسی نیاز دارد. دانشگاه های مختلف تنوع رشته ای زیادی دارند و شما می توانید با توجه به آینده شغلی و علاقه خودتان، رشته تحصیلی مناسب را انتخاب کنید.

بررسی فاکتور های مهم مثل شرایط اقامت، هزینه های زندگی، وضعیت بازار کار رشته تحصیلی شما، بهترین شهر های دانشجویی کشوری که انتخاب کرده اید، آب و هوای کشور و فرهنگ مردم کشور برای اخذ پذیرش تحصیلی ضروری است.

اگر رشته ای که انتخاب کرده اید به زبان انگلیسی تدریس می شود، مدرک زبان آیلتس یا تافل و بعضا سایر آزمون ها بسته به نظر دانشگاه مقصد، معمولا مورد پذیرش دانشگاه ها برای اثبات مهارت زبان انگلیسی می باشد. حداقل نمره مدرک زبان دانشگاه ها متفاوت است و هر چقدر که نمره زبان شما بالاتر باشد، راحت تر می توانید پذیرش بگیرید و حتی شانس دریافت بورسیه تحصیلی مخصوصا در کشور های انگلیسی زبان بیشتر است.

برای ارسال درخواست به دانشگاه مقصد باید مدارک خود را نیز در زمان ارسال درخواست بفرستید و تمام مدارک ارسال شده باید به صورت ترجمه شده باشند که به شرح زیر هستند:

  • رزومه
  • انگیزه نامه
  • توصیه نامه
  • ریز نمرات مقاطع گذشته
  • مدارک تحصیلی مقاطع گذشته
  • لیست مقالات به همراه لینک آن ها
  • بیانیه تحقیقاتی و پروپوزال

قبل از موعد مقرر اعلام شده در سایت دانشگاه، فرم ثبت نام را تکمیل و ارسال کنید و برای رشته ها و دانشگاه هایی که اپلیکیشن فی دارند، جهت بررسی مدارک مبلغ لازم را با استفاده از ویزا یا مستر کارت پرداخت کنید. همچنین پرداخت خود را میتوانید با استفاده از صرافی ها انجام دهید. پس از ثبت نام باید منتظر نتیجه درخواست خود شوید و در نهایت در صورتی که با درخواست شما موافقت شده باشد، نامه پذیرش تحصیلی برای شما ارسال می شود.

پس از دریافت نامه پذیرش دانشگاه باید با مدارک زیر برای دریافت ویزای تحصیلی اقدام کنید:

  • نامه پذیرش دانشگاه
  • عکس رنگی
  • اصل پاسپورت و کپی صفحات آن
  • تکمیل فرم درخواست ویزا
  • بلیط هواپیما به نام خود دانشجو و یا رزرو اولیه آن
  • مدرک اثبات کننده تمکن مالی در صورت نداشتن فاند کامل
  • بیمه درمانی برای بعضی از کشور ها
  • فیش پرداختی هزینه های ویزا
  • مدارک تحصیلی ترجمه شده
  • مدرک زبان
  • رزومه کاری و تحصیلی

مدارک لازم برای اپلای

حتما می دانید که برای اپلای و اخذ پذیرش تحصیلی از دانشگاه های خارج از کشور به یکسری مدارک نیاز دارید که بعضی از این مدارک را باید در زمان ثبت درخواست به دانشگاه بفرستید ولی برای ارسال بعضی دیگر از مدارک می توانید از دانشگاه فرصت بگیرید. لیست کامل مدارک لازم برای اپلای به شرح زیر هستند:

ریز نمرات مقطع قبلی با ترجمه رسمی از مدارک لازم برای اپلای

کلیه مدارک تحصیلی شما و ریز نمرات از دیپلم تا آخرین مقطع تحصیلی که توسط مترجمان رسمی ترجمه شده و دارای مهر مترجم رسمی و وزارت امور خارجه باشد. اکثر دانشگاه ها مدارک موقت را در زمان اپلای قبول می کنند اما همچنان تا قبل از ثبت نام نهایی باید اصل مدارک آماده باشد.

رزومه اپلای

در رابطه با رزومه اپلای مطالب کاملی آماده شده که می توانید با کلیک روی رزومه اپلای آن را مطالعه نمائید!

رزومه اپلای

مدارک مهمی مثل رزومه و انگیزه نامه را به روز های آخر ددلاین موکول نکنید و حتما حداقل از یک ماه قبل به دنبال جمع آوری رزومه و تهیه انگیزه نامه خود باشید.

توصیه نامه

حداقل یک ماه قبل از ددلاین دانشگاه، برای دریافت توصیه نامه با اساتید مربوطه هماهنگ کنید و پیگیر باشید که اساتیدی که انتخاب کرده اید، وقت کافی برای نوشتن توصیه نامه شما صرف کنند.

مدرک آزمون آیلتس یا تافل

بعضی از دانشگاه ها مدرک آیلتس یا تافل را تا یک ماه بعد از ددلاین قبول می کنند.

نمره GRE

آزمون GRE یک فیلتر ورود به مقاطع تحصیلات تکمیلی برای اغلب دانشگاه های آمریکا است و در بسیاری از دانشگاه ها به خصوص دانشگاه های آمریکا و کانادا یکی از معیار های اصلی سنجش و انتخاب دانشجو می باشد.

بخش های مختلف آزمون GRE

پیش از معرفی منابع آزمون GRE، ابتدا بهتر است با بخش های مختلف این آزمون آشنا شوید. آزمون GRE مخفف Graduate Record of Examination یک آزمون است که توسط شرکت ETS برگزار می شود. بخش های مختلف آزمون شامل Quantitative ،Verbal ،Analytical Writing می باشد که توضیحات هر یک از این بخش ها به شرح زیر است:

بخش Quantitative (استدلایل کمی و ریاضیات)

در بخش Quantitative مباحث حسابی شامل خواص و انواع اعداد صحیح مانند تقسیم پذیری، عاملی شدن، اعداد اول، باقیمانده ها و اعداد زوج و فرد مطرح می شود. عملیات حسابی، توان و ریشه و مفاهیمی مانند تخمین، درصد، نسبت، نرخ، قدر مطلق، خط اعداد، نمایش اعشاری و دنباله اعداد و… نیز در این بخش مطرح می شوند.

  • جبر
  • هندسه
  • تجزیه و تحلیل داده ها
  • حل مسائل

بخش Verbal (استدلال کیفی و درک زبانی)

بخش Verbal آزمون GRE توانایی شما را در تجزیه و تحلیل و ارزیابی مطالب نوشته شده و ترکیب اطلاعات به دست آمده از آن، تجزیه و تحلیل روابط بین اجزای جملات و تشخیص روابط بین کلمات و مفاهیم ارزیابی می کند.

  • Text Completion
  • Sentence Equivalebce
  • Reading
  • Comprehension

بخش Analytical Writing (بخش نوشتاری و تحلیلی)

بخش Analytical Writing تفکر انتقادی و مهارت های نوشتاری تحلیلی شما را آزمایش می کند.

  • ISSUE (انتخاب یک موضوع و نوشتن در مورد آن)
  • Argument (مطالعه متن داده شده و یافتن ایرادات و اصلاح آن)

منابع آزمون GRE

  • Official Guide to the GRE :Book
  • Official GRE verbal Reasoning Practice Questions : Book
  • Website Application : Magoosh.com
  • Mock Test : Kaplan.com
  • Mock Test : Quizlet.com

Research Statement (Proposal)

برای برخی از دانشجویان متقاضیان پوزیشن دکتری نیاز است که تا یک پروپوزال تحقیقاتی هم ارائه کنند.

Application Form

برخی دانشگاه ها مانند دانشگاه های سوئیس دارای یک فرم اپلیکیشن جدا هستند که از سایت دانشگاه قابل دانلود است.

در صورتی که نیازمند اطلاعات بیشتری درباره مهاجرت تحصیلی هستید، می توانید با مشاوران ما در آکادمی فرا اپلای ارتباط برقرار نمایید و پاسخ تمام سوالات خود را با توجه به شرایط خودتان بگیرید. 

یه سوال مهم؟!

چقدر باید برای اپلای هزینه کنم؟

مهم ترین قدم برای شروع پروسه اپلای این است که کشور و دانشگاه مناسب خودتان را انتخاب کنید و مواردی که مهم است را در رزومه خود داشته باشید. بعد از آنکه رزومه خود را تقویت کردید، می توانید شروع به مکاتبه با اساتید کنید و فقط کافی است که رزومه خودتان را در ایمیلی که به استاد می فرستید اتچ کنید. بقیه مدارک مثل مدارک زبان و… را می توانید بعدا هم تکمیل کنید و می توانید از همین الان پروسه اپلای کردن را شروع کنید.

زبان

هزینه آمادگی آزمون زبان، بستگی به سطح زبان شما دارد اما هزینه آزمون زبان به شرح زیر می باشد:

IELTS: 245-255$
TOEFL:245$
GRE:213$
GMAT:275$

هزینه اپلیکیشن فی (Application FEE)

با توجه به دانشگاه انتخابی متغیر است.

در دانشگاه های اروپایی که اپلیکیشن فی دارند، برای مقطع ارشد معمولا بین 80 تا 100 یورو می باشد و برای مقطع دکتری معمولا دانشگاه های اروپایی اپلیکیشن فی ندارند.

تمکن مالی

با توجه به کشور مقصد متفاوت می باشد اما برای کشور های اروپایی معمولا بین 6000 تا 9000 یورو می باشد. البته برای دانشجویانی که پذیرش فول فاند می گیرند نیازی به واریز تمکن مالی وجود ندارد.

اجاره خانه ماه اول

فاند شما از پایان ماه اول حضور شما در دانشگاه پرداخت می شود؛ بنابراین باید هزینه اجاره خانه بین 300 تا 1000 یورو بسته به شهر های مختلف پیش بینی کنید.

شهریه دانشگاه

شهریه دانشگاه با توجه به دانشگاه انتخابی متفاوت است و با توجه به میزان فاند شما، میزان شهریه شما کامل یا نصف پوشش داده می شود. البته برخی از دانشگاه های اروپایی شهریه ندارد و برخی از آن ها در مقطع دکتری شهریه ندارند. برای مثال دانشگاه های سوئد و فنلاند در مقطع دکتری شهریه ندارند و دانشگاه های آلمان و نروژ در هر دو مقطع ارشد و دکتری شهریه ندارند.

بلیط هواپیما

هزینه بلیط هواپیما برای کشور های اروپایی معمولا 300 تا 500 یورو و برای کشور های کانادا و آمریکا معمولا بین 600 تا 1000 یورو می باشد.

سایر هزینه ها

ترجمه مدارک: با توجه به زبان کشور مقصد متفاوت است.

وثیقه سربازی: مبلغی که برای وثیقه سربازی باید کنار بگذارید، معمولا چیزی حدود 30 تا 40 میلیون تومان می باشد که هر سال تغییر می کند.

هزینه ویزا: با توجه به کشور مقصد متغیر است.

هزینه آزادسازی مدارک: با توجه به شرایط دانشجو متفاوت است.

توصیه نامه

از مدارک اصلی برای گرفتن پذیرش تحصیلی، توصیه نامه است که حداقل از یک ماه قبل از ددلاین دانشگاه باید با اساتید مربوطه برای گرفتن توصیه نامه هماهنگ کنید. توصیه نامه (Recommendation Letter) به نامه ای که با هدف تایید توانایی، شایستگی، دستاورد ها و تجارب دانشجو از طرف استاد راهنما یا اساتیدی که دانشجو با آن ها کلاس درس یا همکاری داشته است، گفته می شود.

به چند توصیه نامه نیاز داریم؟

با توجه به دانشگاه و مقطع، تعداد توصیه نامه های مورد نیاز متفاوت است اما معمولا دو تا سه توصیه نامه لازم است. به طور کلی توصیه نامه جایگاه علمی شما را از نظر اساتیدی که در حوزه رشته تحصیلی شما فعالیت می کنند، برای دانشگاه مشخص می کند. پس قطعا اگر توصیه نامه های بیشتری داشته باشید، از نظر اساتید آکادمیک از جایگاه علمی مناسبی برخوردار باشید، بهتر می توانید دانشگاه را متقاعد کنید که کاندید مناسبی برای پذیرش هستید.

ویژگی های بهترین استاد برای نوشتن توصیه نامه چیست؟

  • توصیه نامه استاد راهنما الزامی است.
  • استاد یکی از درس ها
  • رئیس یا معاون دانشکده
  • نامه رئیس شرکت یا مدیر مافوق محل کار نیز می تواند مفید باشد.
  • اساتیدی که با آن ها کار تحقیقاتی و مقالات مشترک انجام داده اید.
  • بهتر است حوزه فعالیت استادی که برای شما توصیه نامه می نویسد مرتبط با رشته و تخصص شما باشد.
  • می توانید از اساتید مقاطع قبلی خود نیز توصیه نامه بگیرید.

توصیه نامه چطور نوشته می شود؟

درخواست و ارسال توصیه نامه در دانشگاه های کانادا و آمریکایی با دانشگاه های اروپایی متفاوت است. دانشگاه های آمریکا و کانادا معمولا فرمی را برای استاد معرفی شده از طرف شما ارسال می کنند و استاد توصیه نامه را پر می کند اما دانشگاه های اروپا، معمولا توصیه نامه را با مهر و امضای استاد روی سر برگ دانشگاه درخواست می کنند و بعد از دریافت، توصیه نامه را پیگیری می کنند.

نکته مهم این است که باید بدانیم که حتما در ابتدای اقدام نباید توصیه نامه خود را آماده داشته باشیم اما باید تدابیر داشتن حداقل توصیه نامه های دانشگاه را اندیشیده باشیم و با فرصت گرفتن از دانشگاه، بعدا برای دانشگاه ایمیل کنیم.

در صورتی که نیازمند اطلاعات بیشتری درباره مهاجرت تحصیلی هستید، می توانید با مشاوران ما در آکادمی فرا اپلای ارتباط برقرار نمایید و پاسخ تمام سوالات خود را با توجه به شرایط خودتان بگیرید. 

یه سوال مهم؟!

بهترین زمان برای اپلای چه زمانی است؟

مهم ترین قدم برای شروع پروسه اپلای این است که کشور و دانشگاه مناسب خودتان را انتخاب کنید و مواردی که مهم است را در رزومه خود داشته باشید. بعد از آنکه رزومه خود را تقویت کردید، می توانید شروع به مکاتبه با اساتید کنید و فقط کافی است که رزومه خودتان را در ایمیلی که به استاد می فرستید آپلود کنید. بقیه مدارک مثل مدارک زبان و… را می توانید بعدا هم تکمیل کنید و می توانید از همین الان پروسه اپلای کردن را شروع کنید.

ددلاین دانشگاه ها

هر یک از دانشگاه های اروپایی و آمریکایی تاریخ مشخصی برای پذیرش درخواست دانشجویان بین المللی تعیین کرده اند که شما باید تا قبل از تاریخ اعلام شده توسط دانشگاه، درخواست خود را به همراه مدارکی که مهم است ارسال کنید و در صورت ارسال درخواست پس از پایان مهلت مقرر، مسلما بررسی نخواهد شد. برای اطلاع از ددلاین دانشگاه ها به سایت دانشگاه ها مراجعه نمایید.

پس از اینکه بررسی کردید آخرین تاریخ ارسال درخواست به دانشگاه مدنظرتان چه تاریخی است و بهترین زمان برای اپلای چه زمانی است، باید برنامه ریزی برای اپلای را انجام دهید. قدم اول، برنامه ریزی برای حضور در آزمون زبان است و باید مهارت های زبان انگلیسی خود را طی چند ماه تقویت کنید و همزمان با آن سایر مدارکی که مورد نیاز هستند را آماده سازی کنید.

برای دریافت ریز نمرات به دانشگاه و همچنین مدرسه درخواست دهید و پیگیر باشید، برای ترجمه مدارک خود به صورت رسمی وقت رزرو کنید، حداقل از یک ماه قبل از ددلاین دانشگاه با استاد یا اساتیدی که می خواهند برای شما توصیه نامه بنویسند هماهنگ کنید تا وقت کافی را برای نوشتن توصیه نامه شما صرف کنند و همچنین بهتر است حداقل از دو ماه قبل از ارسال درخواست به دانشگاه مد نظرتان، مکاتبه اساتید از طریق ایمیل را آغاز کنید.

دانشگاه خود را با چه معیار هایی انتخاب کنیم؟

این روز ها با وجود گوگل و سایت هایی مثل QS و Times  و… پیدا کردن لیست بزرگی از دانشگاه ها کار بسیار راحتی هست، اما سوال مهمی که در گام بعدی پیش می آید این است که بین این همه دانشگاه، چطور باید دانشگاهی را انتخاب کنیم که متناسب با شرایط و علایق ما هست؟

با مطالعه این بخش، آموزش خواهید دید که چطور در کنار رنکینگ دانشگاه، معیار های دیگر را هم در کنار دانشگاه در نظر بگیرید و دانشگاه ایده آل خود را انتخاب کنید.

دانشگاه ایده آل ما باید در کدام کشور باشد؟

برای انتخاب کشور، ملاک های زیادی وجود دارد، مثل شرایط ویزا، هزینه های زندگی، بازار کار، اقامت بعد از تحصیل که با در نظر گرفتن این معیار ها بر اساس اولویت های شما به لیست کوچکتری از دانشگاه های مدنظر خود می رسید.

می خواهید در چه رشته یا پروگرامی ادامه تحصیل بدهید؟

یکی از مهم ترین فاکتور های تعیین کننده، رشته یا پروگرامی شماست. مشخصا باید در دانشگاه و دپارتمانی درس بخوانید که پروگرام و فیلد مدنظر شما را داشته باشد.

آیا دانشگاه به من فاند می دهد؟

دانشجویانی که به دنبال فاند هستند و شرایط مهاجرت تحصیلی به صورت سلف فاند را ندارند، باید این قضیه را هم در نظر بگیرند که دانشگاه ها از این نظر که آیا استاد یا دپارتمان به آن پروگرام یا پوزیشن فاند می دهد، معیار بعدی فیلتر کردن دانشگاه های انتخابیست.

نمره زبانم برای پذیرش در کدام دانشگاه کافیست؟

حداقل نمره زبان در دانشگاه ها و کشور های مختلف، متفاوت هست. با فیلتر کردن لیست دانشگاه ها بر اساس نمره زبان خود، دایره انتخاب را کوچک تر و مشخص تر می کنید. بعضی از دانشگاه ها، مدرک آزمون هایی مثل GMAT، GRE و .. را هم می خواهند.

از چه زمانی آماده تحصیل در دانشگاه مقصد هستیم؟

این سوال به برنامه دانشجو و ددلاین های دانشگاه بستگی دارد. با فیلتر کردن لیست باقی مانده بر اساس این مرحله، تعدادی از دانشگاه ها از دایره انتخابیتان خارج می شوند.

آیا قرار هست در کنار یک استاد راهنما یا گروه تحقیقاتی کار کنم؟ ( برای دانشجویان دکتری)

اکثر متقاضیان دکتری، علاوه بر فاکتور های قبل، باید استاد راهنما یا گروه تحقیقاتی خود را هم مدنظر قرار دهید. اگر قرار است با استاد یا گروه تحقیقاتی خاصی کار کنید، پس قطعا باید به سراغ دانشگاه هایی بروید که علاوه بر داشتن دپارتمان و پروگرام مدنظر شما، استاد/ گروه تحقیقاتی هم داشته باشد که بتوانند شما را به عنوان دانشجو انتخاب کنند.

چطور با لینکدین اپلای کنیم؟

دانشجویانی که قصد اپلای و یافتن پوزیشن های دکتری یا اسکولارشیپ های مستر را دارند، باید بدانند که لینکدین به عنوان یک شبکه اجتماعی حرفه ای به شما کمک می کند تا تمامی فعالیت های خود را در آن ثبت کنید و از این طریق یک رزومه آنلاین برای خود ثبت کنید.

با لینکدین می توانید:

  • یک رزومه خوب و آنلاین برای اپلای تحصیلی و کاری ایجاد کرده و دستاورد ها و مهارت های خود را بنویسید.
  • سوابق تحصیلی به همراه موضوع پایان نامه و دروس اصلی که گذراندید را ثبت کنید.
  • گواهی دوره های آنلاینی که گذراندید را می توانید قرار دهید.
  • دستاورد هایی که در Research gate به دست آوردید را می توانید قرار دهید.
  • در Quiz های لینکدین شرکت کنید، آن ها را پاس کنید تا لینکدین گذراندن این کوئیز ها را در صفحه شما تایید کند و پروفایل شما بیشتر دیده شود.
  • آگهی ها و بورسیه های تحصیلی همراه با فاند را پیدا کنید.
  • با دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاه های مختلف ارتباط بگیرید.
  • پوزیشن شغلی و کارآموزی مناسب در شرکت های مختلف را پیدا کنید.
  • در گروه های مختلف آموزشی شرکت کنید.
  • مقالات خود را که مرتبط با حوزه فعالیت شما هست، در لینکدین خود منتشر کنید.

از طریق لینکدین می توانید به صورت کامل در مورد نقش و جزئیات کاریتان در پروژه های کاری و پایان نامه خود به صورت کامل توضیح دهید و دستاورد های خود را بیان کنید.

چگونه حساب کاربری خود را فعال کنیم؟

پروفایل لینکدین، در واقع رزومه کاری شماست. پس بهتر است که اطلاعات کاربری خود را که شامل نام و نام خانوادگی، سوابق تحصیلی، سوابق کاری، محل کار فعلی، عکس، علایق و توضیحاتی مختصری از خود را به طور کامل وارد نمائید.
شما باید لینکدین خود را به صورت پیوسته آپدیت کنید و ماه ها برای لینکدین خود زمان بگذارید تا یک رزومه خیلی خوب برای خود در لینکدین خود بسازید.

شخصی سازی URL پروفایل لینکدین

با روش زیر می توانید برای پروفایل خود یک URL  انحصاری انتخاب کنید و آن را با شبکه های اجتماعی و سایت های خود متصل کنید:

Setting/ Edit public profile/ customize your public profile URL

افراد مرتبط با حوزه کاری خود را پیدا کنید.

از منوی My Network  می توانید لیستی از افرادی که با توجه به پروفایل کاری شما، با شما مرتبط هستند را پیدا کنید و با بررسی پروفایل آن ها، با آن ها Connect شوید.

همین حالا وبینار رایگان نحوه اپلای با لینکدین را دانلود کنید!

مدرس: آقای دکتر فرا گردی

مدت زمان: 1 ساعت

اشتباهات متداول در مسیر اپلای

اپلای کردن و اخذ پذیرش تحصیلی از دانشگاه های خارج از کشور، فرایند زمان بری است که نیاز به صبر و تلاش زیادی دارد. در این مسیر دانشجویان شاید به راه های زیادی برای افزایش شانس اپلای خود فکر کنند و برخی از فعالیت هایی را انجام دهند که این فعالیت ها هیچ کمکی به آن ها برای گرفتن پذیرش از دانشگاه مورد نظرشان نکند و همچنین شانس آن ها را برای بهره مندی از بورسیه های تحصیلی افزایش ندهد. در ادامه سه مورد از رایج ترین اشتباهات متداول اپلای را توضیح داده ایم:

در ادامه این مطلب همراه ما باشید تا این سه اشتباه رایج را بشناسید.

تالیف یا ترجمه کتاب های تخصصی به زبان فارسی از اشتباهات اپلای

با وجود اینکه تالیف و ترجمه کتاب های تخصصی رشته خودتان به زبان فارسی وقت زیادی از شما می گیرد ولی نمی تواند باعث بهتر شدن رزومه شما برای اپلای و اخذ پذیرش تحصیلی از دانشگاه های خارج از کشور شود.

گرفتن گواهینامه برای دوره تخصصی از آموزشگاه های داخلی

گرفتن گواهینامه های مختلف دوره های تخصصی رشته تحصیلی خودتان از آموزشگاه های داخلی هیچ تاثیری در افزایش شانس اپلای شما ندارند و از اشتباهات اپلای است. پس توصیه می شود که اگر می خواهید رزومه شما بهتر شود، گواهینامه را از منابع معتبر دوره های آنلاین بگیرید مثل دوره هایی که Coursera یا IBM برگزار می کنند.

شما با شرکت در دوره های آنلاین مراکز شناخته شده و گرفتن گواهینامه های مختلف، می توانید گواهینامه های خود را هم در رزومه و هم در لینکدین بگذارید که باعث بهتر شدن رزومه شما می شوند چون این گواهینامه ها قابل اعتبار سنجی توسط اساتید برای بررسی درخواست اپلای شما هستند.

چاپ مقالات در کنفرانس ها و ژورنال های داخلی از اشتباهات اپلای

از اشتباهات اپلای، چاپ مقالات در کنفرانس ها و ژورنال های داخلی است و حتی کنفرانس ها و ژورنال های داخلی که عنوان بین المللی را یدک می کشند و به زبان انگلیسی هستند، هنوز هم نمی توانند رزومه شما را به آن اندازه ای که برای آن ها وقت می گذارید، بهتر کنند و بهتر است وقت خودتان را برای چاپ مقاله در ژورنال های ISI و یا کنفرانس های بین المللی با اعتبار بالا بگذارید. کنفرانس بین المللی کنفرانسی است که در سال های مختلف در کشور های مختلف برگزار می شود.

در صورتی که نیازمند اطلاعات بیشتری درباره مهاجرت تحصیلی هستید، می توانید با مشاوران ما در آکادمی فرا اپلای ارتباط برقرار نمایید و پاسخ تمام سوالات خود را با توجه به شرایط خودتان بگیرید. 

تاثیر سن در اپلای

شرایط سنی برای اپلای مقطع کارشناسی ارشد و دکتری متفاوت است. اگر بخواهیم درباره مقطع کارشناسی ارشد صحبت کنیم، بعضی از دانشگاه های سوئد که رشته های این مقطع را ارائه می دهند، دارای شرط سنی هستند و همچنین تعدادی از بورسیه های تحصیلی نیز شرط سنی دارند ولی این شرط برای تمام بورسیه های تحصیلی نیست.

منظور از سن بالا برای اپلای مقطع کارشناسی ارشد، سن بیشتر از ۳۰ سال و اگر سن شما کمتر از ۳۰ سال است هنوز هم فرصت دارید که اپلای کنید و همراه با پذیرش بورسیه تحصیلی بگیرید ولی حتی برای دانشگاه ها و بورسیه های تحصیلی که دارای شرط سنی هستند، شاید بتوان با رزومه قوی و انگیزه نامه خوب دانشگاه یا ارائه دهنده بورسیه را متقاعد کرد که کاندید مناسبی برای پذیرش هستید و تمرکز کمتری بر روی سن شما باشد.

اما در مقطع دکتری بر خلاف مقطع کارشناسی ارشد، هیچ کدام از دانشگاه ها و بورسیه های تحصیلی شرایط سنی ندارند و شما با سن بیشتر از ۳۰ سال و حتی بیشتر از ۳۵ سال نیز می توانید برای دکتری اپلای کنید و سن بالا یک نقطه ضعف برای شما نخواهد بود.

یه سوال مهم؟!

چطور گپ تحصیلی را توجیه کنیم؟

اگر قصد اپلای کردن دارید و یا برای اپلای مشاوره دریافت کرده اید، حتما راجع به گپ تحصیلی اطلاعاتی شنیده اید. در این مقاله می خواهیم بررسی کنیم که گپ تحصیلی چیست و چطور گپ تحصیلی را توجیه کنیم.

گپ تحصیلی به فاصله بین فارغ التحصیلی از آخرین مقطع تحصیلی شما تا زمانی که اپلای می کنید، گفته می شود و می تواند اثر منفی روی گرفتن پذیرش تحصیلی یا بورسیه شما داشته باشد، زیرا دانشگاه ها بر این باورند که دانشجوی دارای گپ تحصیلی آمادگی ذهنی لازم برای تحصیل را ندارد زیرا چند سال از فضای آموزشی دور بوده است.

چطور گپ تحصیلی را توجیه کنیم؟

برای کمتر کردن اثر منفی گپ تحصیلی خود باید در Cover Letter یا SOP خودتان، دلیل گپ تحصیلی تان را قید کنید. دلیل گپ تحصیلی مثلا ممکن است برای انجام خدمت سربازی، انجام فعالیت های پژوهشی مرتبط با تحصیلتان و… باشد و یا اینکه برای گرفتن نمره زبان باشد.

اگر دلیل قانع کننده ای برای گپ تحصیلی خود ندارید، بهتر است که یکسری کار های پژوهشی و تحقیقاتی انجام دهید تا بتواند جبران کننده گپ تحصیلی شما باشد مثل مقاله ارائه کردن یا انجام کار های پژوهشی که خروجی آن ها قابل ارزیابی باشد.

نکته مهم درباره گپ تحصیلی

اگر گپ تحصیلی شما مربوط به مقطع قبلی است، مثلا بین مقطع لیسانس و فوق لیسانس شما یک گپ تحصیلی طولانی بوده است ولی بعدا فوق لیسانس را شروع کرده اید و نمرات خوبی گرفته اید و می خواهید برای دکتری اپلای کنید، مشکلی وجود ندارد ولی اگر اخیرا یعنی قبل از اپلای کردن این فاصله افتاده است، خیلی می تواند مشکل ساز باشد و شانس شما را کم کند.

بزرگترین موانع اپلای

این روز ها کمتر دانشجوی مستعدی وجود دارد که به اپلای فکر نکند ولی شاید چالش هایی که مسیر اپلای دارد در مرحله اول به چشم مانع برای دانشجویان دیده شود اما اغلب این چالش ها، با برنامه ریزی و سخت کوشی حل خواهند شد فقط باید چالش را شناخت و برای حل آن تلاش کرد. فرا اپلای در کنار شماست تا برای یک اپلای موفق هیچ چالشی نداشته باشید در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا از نحوه رفع بزرگ ترین موانع اپلای، اطلاع یابید.

معدل پایین از بزرگ ترین موانع اپلای

معدل پایین در مقاطع تحصیلی قبلی شانس را برای دریافت پذیرش و همچنین بهره مندی از بورسیه تحصیلی کاهش می دهد اما اگر شما هم معدل پایین دارید، نگران نباشید زیرا می توانید با تقویت فاکتور های دیگر، تاثیر منفی معدل خود را کاهش دهید.

از جمله بهترین راه های جبران معدل پایین، شرکت در دوره های آنلاین مرتبط با رشته تحصیلی تان است که توسط دانشگاه های معتبری همچون دانشگاه استنفورد برگزار می شوند. شما می توانید با گرفتن گواهینامه های متعدد شرکت در دوره های مختلف، تمرکز دانشگاه را از معدل پایین خود به دوره های معتبری که شرکت کرده اید جلب کنید و یا نوشتن یک انگیزه نامه قوی نیز می تواند دانشگاه را متقاعد کند علی رغم معدل پایینی که دارید، برای پذیرش شایسته هستید.

هزینه های اپلای

هزینه زندگی در کشوری دیگر مخصوصا کشور های گرانی همچون سوئد و سوئیس و همچنین شهریه دانشگاه، شاید یکی از بزرگ ترین موانع اپلای برای دانشجویان باشد. راهکاری که برای جبران این مانع وجود دارد، اپلای در دانشگاه های بدون شهریه است که در بسیاری از کشور ها بعضی از دانشگاه ها شهریه ندارند و یا شهریه آن ها کم است. همچنین باید برای دریافت بورسیه تحصیلی نیز درخواست دهید تا حداقل شهریه شما تحت پوشش بورسیه شود.

ضمن اینکه در بسیاری از کشور ها امکان کار دانشجویی به صورت پاره وقت وجود دارد که با حقوقی که از کار پاره وقت به دست می آورید، تا حدود زیادی هزینه های تحصیل و زندگی خود را می توانید تامین کنید.

گپ تحصیلی

گپ تحصیلی ممکن است این ذهنیت را برای دانشگاه ایجاد کند که شما آمادگی کافی برای رقابت آکادمیک ندارید و به همین دلیل باید گپ تحصیلی خود را با فعالیت های مرتبط همچون سربازی یا فعالیت های مرتبط با رشته تحصیلی خود، توجیه کنید.

نداشتن نمره آزمون زبان

حتما می دانید که برای گرفتن پذیرش از دانشگاه های خارج از کشور نیاز به مدرک زبان دارید که اگر تحصیل شما به زبان انگلیسی باشد، باید مدرک زبان معتبری همچون آیلتس و تافل ارائه کنید. در رشته های تحصیلی مختلف دانشگاه ها، نمره زبان لازم متفاوت است و اگر شما نتوانید حداقل نمره زبان را به دست آورید، به طور خودکار درخواست شما رد خواهد شد.

عدم ارائه مقاله

داشتن مقاله در کنفرانس ها و ژورنال های معتبر می تواند اعتبار رزومه شما را بالا برده و مهر تاییدی بر محقق بودن شما باشد. برای کارشناسی ارشد در صورتی که معدل شما پایین است و یا گپ تحصیلی دارید، داشتن یک مقاله احتمال پذیرش شما را افزایش می دهد و برای مقطع دکتری نیز ارائه مقاله را می توان از الزامات دانست مخصوصا اگر خواستار بورسیه تحصیلی نیز هستید.

اصطلاحات ضروری برای اپلای

Apply: درخواست پذیرش 
Application: درخواست 
Application Form: فرم درخواست
CV: رزومه 
Resume: رزومه
Statement of Purposes (SOP) : بیان اهداف (انگیزه نامه)
Motivation Letter انگیزه نامه
Personal Letter : نامه ای برای معرفی خود و توضیحات تکمیلی برای اپلای
Cover Letter: نامه ای برای توضیحات تکمیلی برای اپلای 
 Statement of Objectives   بیان اهداف (انگیزه نامه)
Research Statement: سند بیانگر ایده های تحقیقاتی
Teaching statement: سند بیانگر تجربیات تدریس
Research Proposal: پروپوزال 
Recommendation Letter: توصیه نامه
Work Certificate: گواهی شغلی
Certificate of Study: گواهی اشتغال به تحصیل
graduate certificate: گواهی اتمام تحصیل
Required documents: مدارک مورد نیاز
Admission letter: نامه پذیرش
Thesis/ Dissertation: پایان نامه، رساله
Thesis Title: عنوان پایان نامه
Transcript/ Transcript of Records: ریز نمرات
GPA: معدل
Bachelor of Science (BSc): کارشناسی
Master Of Science (MSc): کارشناسی ارشد
Master Degree : دانشنامه کارشناسی ارشد
Doctor of Philosophy (PhD): دکتری
PhD Student/ PhD Candidate: دانشجوی دکتری
Fresh- graduated: تازه فارغ التحصیل شده
PostDoc / PostDoc Researcher/ Associate Researcher: : پسا دکتری
Master Intern: کارآموز کارشناسی ارشد
Research Visit: فرصت مطالعاتی
Undergraduate: کارشناسی
Graduate: فارغ التحصیل شدن
Postgraduate: تحصیلات تکمیلی
Junior: مبتدی
Senior: ارشد
Application review committee: کمیته بررسی درخواست پذیرش
Associate professor: دانشیار
Assistant professor: استاد یار
Full professor/ Professor: استاد تمام
Senior Researcher: محقق ارشد
Lecturer: مدرس
Senior Lecturer: مدرس ارشد
Domestic Students: دانشجویان داخلی
Non-EU Students: دانشجویان غیر اروپایی
Overseas student/ International Students: دانشجویان بین المللی
Application Fee: هزینه بررسی مدرک
Tuition/ Tuition Fee: شهریه
 tuition fee waiver: معافیت از پرداخت شهریه
Fund: بورسیه
Scholarship : کمک هزینه
Research Grant: بودجه تحقیقاتی
Costs of Living/ Living Cost: هزینه های زندگی
Deposit: بیعانه، ودیعه
Scholarship: کمک هزینه
Self-Fund: با هزینه شخصی
Funded: بورسیه شده
Fully Funded: بورسیه کامل
Partially Funded : بورسیه غیر کامل
Job Offer: : پیشنهاد شغلی 
Admission requirement: شرایط پذیرش
Applicant: متقاضی
Defer / Deadline Extending: تمدید آخرین مهلت
Study plan: برنامه مطالعاتی
Study Permit: اجازه تحصیل
Offer: پیشنهاد
PhD Position: فرصت شغلی دکتری
Deadline: موعد مقرر
Hard Deadline/ Strict Deadline: موعد مقرر سختگیرانه
Soft Deadline: موعد مقرر قابل انعطاف
Course: دوره
Program: رشته تحصیلی
Discipline/ Field: گرایش، رشته
Inter-diciplinary: میان رشته ای
PhD Offer: پیشنهاد شغلی دکتری که بعد از مصاحبه داده می شود.
Interview:  مصاحبه
Interviewer: مصاحبه کننده 
Interviewee: مصاحبه شونده
Accept: پذیرفتن
Reject: رد شدن
Withdraw: انصراف، پس گرفتن درخواست
Application Submission: ثبت درخواست اپلای

مطالب مربوط به اپلای رشته های تخصصی

سوالات متداول اپلای

فاکتور ریسرچ اینترست (Research Interest) در ریسرچ گیت به چه معناست؟

 به ریسرچ اینترست مقالات مرتبط است.

آیا نوع دانشگاهی که در ایران تحصیل می کنیم برای دریافت بورسیه دکتری اهمیت دارد ؟

اگر دانشگاه خوبی باشد شانس شما را میتواند بالاتر ببرد.

ریسرچ گیت چه امکانات و قابلیت هایی دارد ؟

مخصوص محققین و اساتید و دانشجویان تحصیلات تکمیلی است و میتوان در آن پوزیشن های دکترا و شغل های تحقیقاتی  پیدا کرد.

آیا تحصیل دکتری در سوئد همراه با فاند است ؟

همیشه با فاند همراه است.

با اخذ اپلای کشور فرانسه در چه مقاطعی می توان به زبان انگلیسی تحصیل کرد ؟

 امکان تحصیل به زبان انگلیسی در بسیاری از رشته ها در مقطع دکتری وجود دارد.

کاربرد لینکدین در اپلای چیست ؟

میتوان از طریق آن پوزیشن های فول فاند دکتری را پیدا کرد.

آیا دوره پسا دکتری با تدریس همراه است ؟

اغلب با تدریس همراه است.

هزینه های زندگی در اسپانیا چگونه است ؟

هزینه های زندگی در این کشور ،بیشتر از هزینه زندگی در آمریکا و کانادا نیست و جزء ارزانترین کشورهای اروپا است.

آیا گوگل اسکولار امکان جستجوی مقالات بر اساس زمان را می دهد؟

گوگل اسکولار امکان جستجوی پیشرفته مقالات در رنج خاصی از سال ها را می دهد. مثلا 2015 تا 2018

پذیرش گرفتن با هزینه شخصی در کدام مقطع ساده تر است؟

در مقطع ارشد

مقالات در چه صورتی برای اپلای تاثیر مثبت دارند؟

در هر صورت تاثیر مثبت دارد.