شرایط و مدارک اپلای | چگونه اپلای بگیریم؟

آموزش تخصصی هوش مصنوعی و برنامه نویسی

لوگو فرااپلای

نکات مهاجرت کاری

مهاجرت کاری

یکی از کم هزینه ترین و مناسب ترین راه هایی که برای مهاجرت وجود دارد، مهاجرت کاری است. که امکان آن برای متخصصین بسیاری از رشته ها به خصوص رشته های برق، کامپیوتر و آی تی بسیار محیا است. برای این نوع مهاجرت معمولا به مدرک تحصیلی مرتبط و حداقل دو تا سه سال سابقه کار در زمینه که قصد اپلای دارید نیاز است. خوشبختانه در بسیاری از کشور ها برای مهاجرت کاری نیازی به آزمون و مدرک زبان وجود ندارد و این که صرفا بتوانید در مراحل مختلف مصاحبه توانایی خود را برای برقراری ارتباط نشان دهید کافی است. از آنجا که در این نوع از مهاجرت از ماه اول ورود به کشور مقصد حقوق دریافت میکنید نیازی به ارائه تمکن مالی و یا پرداخت هزینه اضافی ندارید و تنها کافی است که به اندازه هزینه سفر و ماه اول را همراه داشته باشید. در ادامه مهاجرت کاری و مراحل آن را بررسی خواهیم کرد و نکات لازم آن را بیان میکنیم.

مزیت های مهاجرت کاری

در صورتی که نیازمند اطلاعات بیشتری درباره مهاجرت کاری در زمینه برق،آی تی و کامپیوتر هستید، می توانید با مشاوران ما در آکادمی فرا اپلای ارتباط برقرار نمایید و پاسخ تمام سوالات خود را با توجه به شرایط خودتان بگیرید. 

مراحل مهاجرت کاری

مراحل مهاجرت کاری ممکن است بسته به کشور مقصد و شرایط ویزای کاری متفاوت باشد، اما در کل مراحل زیر معمولا در فرآیند مهاجرت کاری وجود دارند:

چک لیست مهاجرت کاری

این یک چک لیست ساده برای آماده سازی مهاجرت کاری شماست:

1. بررسی بازار کاری در کشور مقصد و کسب اطلاعات درباره مهارت‌ها و تخصص‌هایی که در آن کشور مورد نیاز هستند.

2. بررسی شرایط و قوانین مربوط به کار در کشور مقصد، از جمله قوانین مهاجرتی، حقوق و دستمزد، مالیات و بیمه‌ها.

3. ارتباط با شرکت‌های استخدامی و کارفرمایان در کشور مقصد و ارسال رزومه که معمولا بهترین گزینه برای این منظور استفاده از لینکدین است.

5. بررسی و مقایسه شرایط کاری و مزایای مختلف ارائه شده توسط شرکت‌ها و کارفرمایان مختلف در کشور مقصد.
6. بررسی و مقایسه هزینه های زندگی و مسکن در کشورهای مختلف و ارزیابی اینکه آیا درآمد شما کافی است تا هزینه های زندگی را تامین کند.
7. بررسی امکانات و خدمات ارائه شده در کشور مقصد، از جمله سلامتی، تحصیلات، خدمات حمل و نقل و ارتباطات.
8. آماده سازی مدارک مورد نیاز برای اخذ ویزای کاری.
9. ارتباط با سفارت یا کنسولگری کشور مقصد برای اطلاعات بیشتر در مورد روند مهاجرت و ویزا.
۱۰. بررسی و آماده سازی مختصات مالی و بودجه پرداخت هزینه های مربوط به مهاجرت و تهیه بیمه سفر.

لطفا توجه داشته باشید که این چک لیست تنها یک راهنمای کلی است و بسته به شرایط و نیازهای شما، ممکن است نیاز به اضافه یا حذف موارد داشته باشد. همچنین، بهترین روش برای آماده سازی مهاجرت کاری در صورتی که قصد اپلای کاری برای مشاغل رشته های برق، کامپیوتر و آی تی را دارید میتوانید از مشاوره مهاجرت کاری فرااپلای استفاده کنید.

Faraapply (7)

مراحل مصاحبه کاری برای مهاجرت کاری

برای موفقیت در گرفتن پوزیشن مهم ترین قسمت گذراندن موفق تمام مراحل مصاحبه است.

 

 

مراحل مصاحبه کاری:

این مصاحبه ها معمولا شامل 2 تا 4 مرحله (Stage) مختلف میباشد که از شرکتی به شرکت دیگر میتواند کمی متفاوت باشد. شرکت هایی که سختگیر تر بوده و مراحل مصاحبه سخت تری هم دارند معمولا 4 مرحله مصاحبه دارند در حالی که اغلب شرکت های استارت آپی 2 تا 3 مرحله مصاحبه دارند.

برای کسب اطلاعات بیشتر جهات شرکت در مصاحبه کاری میتوانید از مشاوره آمادگی مصاحبه مهاجرت کاری آکادمی فرااپلای استفاده کنید.

یه سوال مهم؟!

مهاجرت کاری بهتر است یا تحصیلی؟

مهاجرت کاری بهتر است یا تحصیلی یا به عبارتی چه کسانی بهتر است کاری اپلای کنند و برای چه کسانی بهتر است که تحصیلی اپلای کنند؟

یکی از سوالاتی که بسیاری از دانشجویان رشته های مهندسی کامپیوتر، علوم کامپیوتر یا مهندسی IT می پرسند این است که با توجه به اینکه جاب آفر های زیادی برای کسانی که سابقه کاری در زمینه کامپیوتر و برنامه نویسی وجود دارد بهتر است که کاری اپلای کنند یا تحصیلی؟

برای پاسخ به این سوال که مهاجرت کاری بهتر است یا تحصیلی، اگر رزومه ای دارید که در آن سال ها سابقه کاری در شرکت های بزرگ وجود دارد و مطمئن هستید که از طریق کاری می توانید اپلای کنید، می توانید دنبال جاب آفر باشید زیرا این امکان وجود دارد که شما در بازار کار ایران سابقه کار داشته باشید ولی جاب آفر بگیرید و در کشور های اروپایی و آمریکا وارد شغل شوید.

ولی اگر در رزومه خود تخصص زیادی در زمینه برنامه نویسی یا زمینه مشخصی که بتوانید از طریق آن جاب آفر بگیرید وجود ندارد و یا اینکه به دنبال ادامه تحصیل در مقاطع بالا تر مثل فوق لیسانس و دکتری هستید، مسلما باید به دنبال اپلای تحصیلی باشید. البته ممکن است با اپلای تحصیلی و دو سال تحصیل در مقطع فوق لیسانس و یا چهار یا پنج سال در مقطع دکتری، دیر تر به بازار کار برسید اما این اطمینان را به شما می دهیم که اگر رزومه خوبی را در زمان تحصیل خود بسازید، خیلی زود می توانید پس از فارغ التحصیلی وارد بازار کار شوید و موقعیت های بسیار خوبی را به دست آورید. در واقع اپلای تحصیلی به نوعی سرمایه گذاری بلند مدت است.

در صورتی که نیازمند اطلاعات بیشتری درباره مهاجرت کاری در زمینه برق،آی تی و کامپیوتر هستید، می توانید با مشاوران ما در آکادمی فرا اپلای ارتباط برقرار نمایید و پاسخ تمام سوالات خود را با توجه به شرایط خودتان بگیرید. 

مراحل انتخاب کشور و شهر

برای پیدا کردن کشور و شهر مناسب برای مهاجرت کاری، باید به چندین عامل توجه کنید. در زیر به برخی از این موارد اشاره می کنم:

1- بازار کار: اولین موضوعی که باید بررسی کنید، شرایط بازار کار در کشور مورد نظر است. باید بررسی کنید که تعداد پوزیشن ها و رنج حقوق پوزیشن های شغلی مورد نظر شما چونه هستند و آینده شغلی شما در آن شهر و کشور چگونه خواهد بود.

2- زبان: زبان محل اقامت بسیار مهم است. باید بررسی کنید که آیا تنها زبان انگلیسی برای کار کردن کشور مقصد کافی است و یا باید زبان دیگری را نیز فرا بگیرد.

3- شرایط اخذ ویزای کاری : باید در نظر بگیرید که مراحل گرفتن ویزای کاری شرایط، مدارک مورد نیاز و زمان بررسی درخواست ویزای شما و همراهان (فرزند و همسر) چگونه است.

4- شرایط اقامت و اخذ شهروندی : باید بررسی کنید در صورت گرفتن اقامت کاری در کشور مورد نظر شرایط اخذ اقامت دائم و شهروندی در آن کشور چیست و چند سال طول میکشد. امکان کسب اقامت دائم و شهروندی برای همسر و فرزندان به چه صورت است؟

5- هزبنه ها و شرایط زندگی: شرایط زندگی در شهر مقصد بسیار مهم است. باید بررسی کنید که هزینه های زندگی در شهر مقصد چگونه است، شرایط مسکن چگونه هستند، آیا امکانات رفاهی مورد نیاز شما در دسترس هستند و حقوق پیشنهادی برای شغل مورد نظر شرایط خوبی را برای زندگی (همراه با خانواده) برای شما ایجاد میکند؟

6- وضعیت بیمه، درمان و تحصیل فرزندان : آیا درمان در آن کشور رایگان است و در غیر این صورت هزینه های درمانی چگونه است؟ شرایط بازنشستگی و بیمه بیکاری در آن کشور  چگونه است؟ هزینه های تحصیل فرزندان به چه صورت است؟

7- فرهنگ و تفاوت های فرهنگی: بررسی تفاوت های فرهنگی بین کشور مبدا و مقصد بسیار مهم است. باید بررسی کنید که در کشور مورد نظر چه تفاوت هایی در زندگی روزمره و رفتاری وجود دارد و آیا شما می توانید به راحتی با این تفاوت ها سازگار شوید.

8- فاصله با ایران و امکان دعوت از اقوام : شرظ دیگری را که میتوان در نظر داشت سهولت سفر به ایران برای بازدید از خانواده و دوستان و همچنین امکان دعوت از خانواده برای سفر به کشور مورد نظر است. 

اگر به این موارد توجه کنید، می توانید کشور و شهری مناسب برای مهاجرت کاری پیدا کنید.

مدارک لازم برای ویزای کاری

یه سوال مهم؟!

چقدر باید برای اپلای هزینه کنم؟

از آنجایی که در مهاجرت کاری از پایان ماه اول شما حقوق دریافت میکنید، تنها نیاز به پرداخت هزینه ماه اول زندگی و هزینه های سفر شامل هزینه ویزا و پرواز دارید.

لازم به ذکر است برای مهاجرت کاری نیاز به ارائه تمکن مالی ندارید.

فاکتورهای موثر برای مهاجرت کاری

1. سابقه کاری :

معمولا برای مهاجرت کاری داشتن حداقل 2 تا 3 سال تجربه کاری مرتبط شرط اساسی است و امکان اینکه بدون سابقه کاری مرتبط بتوانید مهاجرت کاری انجام دهید وجود ندارد. معمولا افرادی که بین 3 تا 5 سال سابقه کاری دارند و مدرک تحصیلی مرتبط دارند و مهارت های مورد نیاز با شغلی که برای آن اپلای میکنند را هم به صورت تئوری و کاربردی فرا گرفته اند و با تکنولوژی های مورد نیاز آن شرکت قبلا کار کرده اند شانس بسیار بالایی برای گرفتن جاب آفر دارند. البته به شرطی که یک رزومه خوب ارائه دهد و با مراحل مصاحبه های کاری در کشور های خارجی آشنایی کافی داشته باشند.

2. مدارک بین المللی معتبر :

داشتن سرتیفیکیت های خارجی مرتبط با جشغلی که برای آن اپلای کرده اید میتواند برای اخذ جاب آفر موثر باشد.

برنامه ریزی خوب برای اپلای باید شامل 3 قسمت اصلی باشد:

  • برنامه ریزی بلند مدت (چینش استراتژی)

  • برنامه ریزی میان مدت (milestone)

  • برنامه ریزی کوتاه مدت (برنامه روزانه)

در برنامه ریزی بلند مدت، باید بررسی کنید که به آموزش چه مهارت هایی برای مهاجرت کاری نیاز دارید و شهر و کشور مورد مناسب شما چه شرایطی دارند، برای این کار میتوانید از مشاوره مهاجرت کاری فرااپلای استفاده کنید.

قدم بعدی تعیین milestone  ها یا برنامه ریزی میان مدت شما هست. برنامه های بلند مدت خود را به بخش های کوچکتری تقسیم می کنید و مرحله به مرحله برای رسیدن به برنامه بلند مدت پیش می روید.

بعد از برنامه ریزی میان مدت، به برنامه ریزی کوتاه مدت می رسیم. باید لیستی از کار ها برای رسیدن به milestone  ها که در مسیر برنامه های بلند مدت ما هستند تهیه کنید.

مراحل مهاجرت کاری

 این برنامه روزانه، مسیر رسیدن شما به اهداف شماست بنابراین لحظه به لحظه آن مهم هست و نباید تلف شود.  با انجام دادن کار های روزانه به راحتی می توانید لیستی از کارهای روزانه را انجام دهید و در راستای milestone  بعدی حرکت کنید و از طرفی در نهایت در جهت استراتژی پیش می روید. 

این نوع برنامه ریزی می تواند استرس شما را کم کند و تمرکز شما را روی کار های روزانه قرار دهد تا اینکه تمرکز شما روی نگرانی ها و استرس رسیدن یا نرسیدن به اهداف آینده باشد.

این نوع برنامه ریزی را نه تنها برای اپلای کردن، بلکه برای همه اهداف شما در آینده استفاده کنید

در صورتی که نیازمند اطلاعات بیشتری درباره مهاجرت کاری در زمینه برق،آی تی و کامپیوتر هستید، می توانید با مشاوران ما در آکادمی فرا اپلای ارتباط برقرار نمایید و پاسخ تمام سوالات خود را با توجه به شرایط خودتان بگیرید. 

چطور با لینکدین اپلای کنیم؟

دانشجویانی که قصد اپلای و یافتن پوزیشن های دکتری یا اسکولارشیپ های مستر را دارند، باید بدانند که لینکدین به عنوان یک شبکه اجتماعی حرفه ای به شما کمک می کند تا تمامی فعالیت های خود را در آن ثبت کنید و از این طریق یک رزومه آنلاین برای خود ثبت کنید.

با لینکدین می توانید:

  • یک رزومه خوب و آنلاین برای اپلای تحصیلی و کاری ایجاد کرده و دستاورد ها و مهارت های خود را بنویسید.
  • سوابق تحصیلی به همراه موضوع پایان نامه و دروس اصلی که گذراندید را ثبت کنید.
  • گواهی دوره های آنلاینی که گذراندید را می توانید قرار دهید.
  • دستاورد هایی که در Research gate به دست آوردید را می توانید قرار دهید.
  • در Quiz های لینکدین شرکت کنید، آن ها را پاس کنید تا لینکدین گذراندن این کوئیز ها را در صفحه شما تایید کند و پروفایل شما بیشتر دیده شود.
  • آگهی ها و بورسیه های تحصیلی همراه با فاند را پیدا کنید.
  • با دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاه های مختلف ارتباط بگیرید.
  • پوزیشن شغلی و کارآموزی مناسب در شرکت های مختلف را پیدا کنید.
  • در گروه های مختلف آموزشی شرکت کنید.
  • مقالات خود را که مرتبط با حوزه فعالیت شما هست، در لینکدین خود منتشر کنید.

از طریق لینکدین می توانید به صورت کامل در مورد نقش و جزئیات کاریتان در پروژه های کاری و پایان نامه خود به صورت کامل توضیح دهید و دستاورد های خود را بیان کنید.

چگونه حساب کاربری خود را فعال کنیم؟

پروفایل لینکدین، در واقع رزومه کاری شماست. پس بهتر است که اطلاعات کاربری خود را که شامل نام و نام خانوادگی، سوابق تحصیلی، سوابق کاری، محل کار فعلی، عکس، علایق و توضیحاتی مختصری از خود را به طور کامل وارد نمائید.
شما باید لینکدین خود را به صورت پیوسته آپدیت کنید و ماه ها برای لینکدین خود زمان بگذارید تا یک رزومه خیلی خوب برای خود در لینکدین خود بسازید.

شخصی سازی URL پروفایل لینکدین

با روش زیر می توانید برای پروفایل خود یک URL  انحصاری انتخاب کنید و آن را با شبکه های اجتماعی و سایت های خود متصل کنید:

Setting/ Edit public profile/ customize your public profile URL

افراد مرتبط با حوزه کاری خود را پیدا کنید.

از منوی My Network  می توانید لیستی از افرادی که با توجه به پروفایل کاری شما، با شما مرتبط هستند را پیدا کنید و با بررسی پروفایل آن ها، با آن ها Connect شوید.

همین حالا وبینار رایگان نحوه اپلای با لینکدین را دانلود کنید!

مدرس: آقای دکتر فرا گردی

مدت زمان: 1 ساعت

تاثیر سن در مهاجرت کاری

سن در مهاجرت کاری می‌تواند تاثیر بسیار مهمی داشته باشد. در ادامه به برخی از تاثیرات منفی سن در مهاجرت کاری اشاره می‌کنم:

1- کمتر شانس به دست آوردن ویزای کاری: در برخی کشورها، سن محدودیتی برای درخواست ویزای کاری دارد. بنابراین، اگر شما در سن بالایی هستید، شانس شما برای دریافت ویزای کاری کاهش می‌یابد.

2- کمتر شانس به دست آوردن شغل مناسب: برخی کارفرمایان ممکن است از استخدام افراد سن بالایی خودداری کنند، چرا که فکر می‌کنند که این افراد کمتر توانایی در یادگیری مهارت‌های جدید و سازگاری با فضای کاری جدید را دارند.

3- کمتر شانس به دست آوردن حقوق بالا: در برخی صنایع، مثل فناوری اطلاعات، که تحت تاثیر تغییرات سریع هستند، چون سن به معنای تجربه و تخصص نیست، ممکن است به افراد با سن کمتر پرداخت بیشتری صورت بگیرد.

4- کمتر شانس به دست آوردن فرصت های شغلی: در برخی شغل‌ها، فرصت‌های شغلی تنها برای افراد با سن کمتر در دسترس است، از جمله شغل‌هایی که نیاز به فعالیت‌های فیزیکی دارند.

5- کمتر شانس به دست آوردن زندگی اجتماعی و فرهنگی: مهاجرت کاری به یک کشور جدید ممکن است برای افراد با سن بالا سخت باشد، زیرا آن‌ها ممکن است دچار مشکلات در ادغام در فرهنگ و زندگی اجتماعی جدید شوند. علاوه بر این، در برخی موارد، شبکه اجتماعی کمتری در کشور مقصد دارند و این می‌تواند به ایجاد احساس تنهایی منجر شود.

به طور کلی، عوامل بسیاری در مهاجرت کاری مهم هستند و سن تنها یکی از آن‌هاست. در هر حال، برای افراد با سن بالا، بهتر است که با توجه به تاثیرات مختلف، مسایلی مانند فرصت‌های شغلی، شرایط زندگی، فرهنگ و تفاوت‌های فرهنگی، وضعیت سیاسی و امنیتی کشور مورد نظر و شرایط مهاجرتی دقیقاً بررسی شوند.