مشاوره آمادگی مصاحبه کاری
- مشاوره برای اماده سازی و پاسخگویی به سوالات شما در زمینه مصاحبه کاری برای فرصت های شغلی در حوزه کامپیوتر و آی تی در شرکت های بین المللی در خارج از کشور ( از جمله اروپا، استرالیا، کانادا، آمریکا و کشورهای خلیج فارس ) که شامل موارد زیر میباشد :
- آشنایی با سابقه کاری و تحصیلی شما
- حقوق معقول برای پوزیشنی که قصد اپلای داریم در آن شهر و کشور چقدر است؟
- مراحل مصاحبه کاری برای پوزیشن های آی تی در خارج از کشور چیست؟
- چه سوالاتی در هر مرحله از ما پرسیده میشه و چطور باید به آن ها پاسخ بدهیم؟
- اگر جواب سوالی رو نمیدانیم بهتر است چگونه پاسخ بدهیم؟
- برای پوزیشن های شغلی دورکار (Remote) چه مسائلی در نظر گرفته میشود و پرسیدن چه سوالاتی از جانب ما ضروری است؟
- برای پوزیشن حضوری در خارج از ایران چه سوالات و اطلاعاتی نیاز داریم بدانیم و و چه سوالاتی بپرسیم؟
- چه اطلاعاتی از شرکت ها و فعالیت هایی که قبلا انجام داده ایم بدهیم تا به دلیل تحریم ها مشکلی برای ما پیش نیاید؟
- اگر مشکل خدمت سربازی داریم چگونه در مصاحبه مطرح کنیم؟
- اگر مشکل معلولیت یا مشکلی در سلامتی داریم آیا باید مطرح کنیم؟
- ویزا همراه برای خانواده در کشور های مختلف به چه صورته؟
- مدت زمان معقول برای اطلاع دادن از نتیجه مصاحبه چه زمانی است و در صورت عدم اعلام نتیجه چگونه و چه زمانی از وضعیت مصاحبه سوال بپرسیم؟
- هزینه های زندگی در آن کشور و شهر چقدر میباشد؟
- در صورتی که از ما حقوق درخواستی پرسیده شد بهترین پاسخ چیست؟ با توجه به اینکه شانس خود را از دست ندهیم و مبلغ کمی هم نگوییم
- حقوق معقول برای پوزیشنی که قصد اپلای داریم در آن شهر و کشور چقدر است؟
در سال های اخیر گرفتن پیشنهاد شغلی (Job offer) برای متخصصین کامپیوتر و آی تی در بازار کار خارج از کشور به خصوص کشورهای اروپایی، آمریکایی، کانادایی و حوزه خلیج فارس به یکی از گزینه های جذاب تبدیل شده است. برای گرفتن پیشنهاد شغلی در این کشورها یکی از مهمترین مراحل آشنایی با سبک مصاحبه ها و سوالات متداول در آن ها و کسب آمادگی برای حداکثر کردن شانس شما برای گرفتن فرصت شغلی مورد نظر است.
این مصاحبه ها معمولا شامل 2 تا 4 مرحله (Stage) مختلف میباشد که از شرکتی به شرکت دیگر میتواند کمی متفاوت باشد. شرکت هایی که سختگیر تر بوده و مراحل مصاحبه سخت تری هم دارند معمولا 4 مرحله مصاحبه دارند در حالی که اغلب شرکت های استارت آپی 2 تا 3 مرحله مصاحبه دارند.
مرحله اول :
معمولا صحبت با تیم HR یا تیم استخدام کننده (Recruiter) میباشد که سوالات کلی در مورد رزومه شما، سوابق کاری و تحصیلی شما و تناسب آن ها با نیازمندی های (Job requirements) آن شغل میباشد. دعوت شدن به این مرحله از مصاحبه پیشرفت خوبی است و نشان دهنده شانس شما برای گرفتن فرصت شغلی که برای آن درخواست داده اید است زیرا در ارزیابی اولیه رزومه شما تناسب کافی وجود داشته که به این مرحله دعوت شده اید.
آماده سازی یک رزومه خوب میتواند شانس شما را برای دعوت شدن به این مرحله تا حد زیادی بالا ببرد. سرویس اصلاح رزومه فرااپلای میتواند در این زمینه کمکتان کند و بسیار تاثیر گذار باشد.
مرحله دوم :
معمولا مصاحبه فنی (Technical interview) است که در آن مصاحبه مدیر فنی شرکت یا مدیر ارشد تیمی که فرصت شغلی در آن قرار دارد به همراه نیروهای ارشد تیم حضور دارند. معمولا مصاحبه تکنیکال حدود یک ساعت طول میکشد که در آن دانش فنی شما مورد بررسی قرار گرفته و انتظار میرود علاوه بر پاسخ به سوالات فنی از تجارب مرتبط خود با پوزیشنی که برای آن اپلای کرده اید گفته و بتوانید تیم مصاحبه کننده را متقاعد سازید که دانش و تجربه کافی برای گرفتن آن فرصت شغلی را دارید. بسیاری از شرکت ها پس از این مرحله در صورت مثبت بودن ارزیابی برای شما تسکی را ارسال میکنند که در مدت زمان روزه چند روزه آن را انجام داده و نتایج را ارسال کنید.
مرحله سوم :
میتواند یک مرحله مصاحبه فنی دیگر در صورتی که برای شما قبلا تسک ارسال شده باشد که در آن نحوه حل و اجرای تسک را توضیح داده و چالش های خود را مطرح میکنید. ممکن است در این مرحله سوالات فنی دیگری نیز که به نوعی مرتبط با تسک هستند از شما پرسیده شود. همان طوری که قبلا گفته شد معمولا شرکت های کوچک تر این مرحله از مصاحبه را نداشته و یا مرحله دوم و سوم را ادغام میکنند.
مرحله چهارم :
معمولا اگر به این مرحله برسید شانس گرفتن پیشنهاد کاری (Job offer) تقریبا 100% است. در این مرحله معمولا مدیران بلند پایه شرکت با شما صحبت میکنند و در آن شرایط قرارداد و حقوق و مزایا مورد بحث قرار میگیرد دراین مرحله ممکن است سوالات انگیزشی و توانایی های نرم شما (Soft skills) نیز میتواند مورد بررسی قرار بگیرد.
پس از مرحله آخر مصاحبه و در صورت قبولی شما برای آن پوزیشن، شرکتی که برای آن اقدام کرده اید در قالب یک ایمیل یا یک میتینگ کوتاه به شما پیشنهاد کاری (Offer) را می دهد که شامل تاریخ شروع، حقوق و مزایا، مرخصی و سایر اطلاعات مرتبط است. باید توجه داشت که شما معمولا حداکثر 3 روز فرصت دارید به پیشنهاد شرکت پاسخ دهید. عدم پاسخگویی به منزله پشیمان شدن شما است. اگر نیاز به زمان بیشتری برای بررسی دارید حتما باید اطلاع بدهید.
رزرو وقت مشاوره
شرایط مشاوره
مشاوره حضوری
- مدت زمان: 60 دقیقه
- هزینه: 1 میلیون تومان
مشاوره آنلاین
- مدت زمان: 60 دقیقه
- هزینه: 1 میلیون تومان
مشاوران فرا اپلای
دکتر حمید رضا فرا گردی
- موسس آکادمی فرا اپلای
- موسس شرکت مشاوره برنامه نویسی و هوش مصنوعی Trend Plus در کشور سوئد، نروژ و آلمان
- مدرس دانشگاه تهران
- محقق ارشد سابق شرکت اریکسون سوئد
- مدرس سابق دانشگاه KTH سوئد و اینسبروک اتریش برای دانشجویان کارشناسی و کارشناسی ارشد
- نویسنده بیش از 40 مقاله در کنفرانس های معتبر و مجلات علمی
- فوق دکتری کامپیوتر از دانشگاه اینسبروک اتریش
- دکتری کامپیوتر از دانشگاه MDH سوئد با بورسیه شرکت ولوو و ABB
- کارشناسی ارشد کامپیوتر گرایش نرم افزار از دانشگاه فنی دانشگاه تهران
- مولف 2 کتاب در زمینه کنکور ارشد رشته کامپیوتر و IT