بورسیه ارشد | چگونه بورسیه ارشد بگیریم؟
لوگو فرااپلای

بورسیه ارشد

یکی از مطمئن ترین راه هایی که برای مهاجرت وجود دارد، مهاجرت تحصیلی است. مهاجرت تحصیلی معمولا برای ادامه تحصیل در مقاطع کارشناسی ارشد یا دکتری انجام می شود و در حال حاضر نیز بسیاری از دانشجویان ایرانی در رشته های فنی مهندسی، علوم پزشکی و بهداشت و … در دانشگاه های خارج از کشور تحصیل می کنند. 

Industrial PhD Position چیست؟

فرق Industrial PhD Position با PhD Position چیست ؟ در Industrial PhD Position معمولا یک شرکت بزرگ مثل اریکسون، ولوو، گوگل و … با دانشگاه ها قرار داد می بنند که یک دانشجویی را که فوق لیسانس خود را به اتمام رسانده است و قرار است برای دکتری اقدام کند را استخدام کند یعنی دانشجو به عنوان یک کارمند یا مهندس استخدام شرکت شود ولی همزمان پروژه تحقیقاتی که دانشجو در شرکت انجام می دهد، پروژه دکتری او نیز می باشد و دانشجو یک سوپروایز از Industrial یعنی از آن شرکت دارد که به آن می گویند Industrial Supervisor  و یک سوپروایز از دانشگاه دارد که academic Supervisor نام دارد و دانشجو  یکسری دوره ها را در دانشگاه می گذراند و از پایان نامه خود دفاع می کند بعلاوه اینکه در شرکت نیز مشغول به کار است و حقوق دریافت می کند.

بورسیه دکتری

این روش تحصیل بهترین حالت تحصیل برای دوره دکتری تخصصی است و دانشجو در کنار تحصیل خود، در یکی از شرکت های بزرگ استخدام می شود و حقوق خیلی خوبی می گیرد که تجربه کاری و رزومه خوبی را به همراه دارد. بعد از پایان تحصیلات نیز امکان استخدام دائم در شرکت وجود دارد ولی این نکته را نیز در نظر داشته باشید که گرفتن Industrial PhD Position خیلی کار سختی است زیرا تعداد کمی ارائه می شود و تقاضای بالایی هم دارد و اکثرا دانشجویانی برای این پوزیشن انتخاب می شوند که دانشگاه یک شناخت قبلی از آنها داشته باشد و یا دانشجو رزومه خیلی خوبی داشته باشد.

نحوه اخذ بورسیه دکتری

بهترین منابع برای پوزیشن دکتری

بسیاری از دانشجویانی که قصد اپلای در مقطع دکتری تخصصی را دارند سوال می کنند که از کجا می توان پوزیشن های دکتری و بورسیه های دکتری را پیدا کرد و بهترین منابع برای پیدا کردن این اطلاعات کدام منابع هستند. در این مقاله از فرا اپلای به معرفی ۵ بهترین منبع برای پوزیشن دکتری می پردازیم. تا انتهای مقاله همراه ما باشید.

گامی اساسی برای اپلای در تمام مقاطع تحصیلی، پیدا کردن پوزیشن های بین المللی دانشگاه هاست. پوزیشن های مختلفی هر ماه در دانشگاه های مختلف دنیا از اروپا، آمریکا، استرالیا، کانادا و … اعلام می شوند که پیدا کردن هر چه سریع تر این پوزیشن ها به اپلای سریع تر شما کمک می کند.

۵ مورد بهترین منبع برای پوزیشن دکتری در ادامه معرفی می شوند :

Academicpositions

Academicpositions بهترین منبع برای پوزیشن دکتری است. در این سایت به دنبال رشته ها از دانشگاه ها و موسسات تحقیقاتی برتر جهان باشید و همه چیزهایی را که برای موفقیت در حرفه دانشگاهی خود نیاز دارید، در این سایت جستجو کنید.

Universitypositions

این سایت پورتال پیشرو شغلی آکادمیک برای محققان، مدرسان دانشگاه و اساتید در اروپاست که جزو ۵ بهترین منبع برای پوزیشن دکتری محسوب می شود.

Linkedin

حتما لینکدین را به خوبی می شناسید و اطلاعاتی درباره این شبکه اجتماعی دارید. لینکدین در واقع یک شبکه اجتماعی حرفه ای است که برای بهبود کسب و کار ها و آشنا کردن افراد یک حوزه، طراحی شده است اما فقط محدود به این موضوعات نیست و شما می توانید از این سیستم برای پیدا کردن پوزیشن های دکتری نیز استفاده کنید.

ResearchGate

از طریق سایت ResearchGate با دنیای علم در ارتباط باشید و پوزیشن های دکتری را در این سایت پیدا کنید. به بیش از 135 میلیون صفحه انتشار دسترسی داشته باشید و از آنچه در حوزه کاری شما می گذرد به روز باشید. همچنین از طریق این سایت می توانید تحقیقات خود را به اشتراک بگذارید، با همکاران خود همکاری کنید و از حمایت لازم برای پیشرفت شغلی خود بهره مند شوید.

لیست فرصت های شغلی در هر دانشگاه

آخرین منبع خوب برای پوزیشن دکتری، لیست فرصت های شغلی در هر دانشگاه است.

پس از مطالعه این مطلب، در صورتی که قصد مهاجرت تحصیلی دارید، می توانید سوالات خود را در خصوص نحوه اپلای، نحوه ارسال مدارک، نحوه دریافت ویزای تحصیلی و … از مشاوران مجرب ما در فرا اپلای بپرسید. برای ارتباط با مشاوران و رزرو وقت مشاوره بر روی لینک کلیک کنید.

یه سوال مهم؟!

چطور فاند های مستر پیدا کنیم؟

اگر قصد اپلای برای مقطع کارشناسی ارشد را داشته باشید حتما برایتان سوال است که فاند و اسکولارشیپ ها را از کجا پیدا کنید. در ادامه این قسمت از فرا اپلای همراه ما باشید تا به این سوال که چطور فاندهای مستر را پیدا کنیم، پاسخ دهیم. در این مطلب می خواهیم چهار روش پیدا کردن فاند ها و اسکولارشیپ های کارشناسی ارشد را به شما معرفی کنیم.

روش اول پیدا کردن فاند های مستر

در روش اول می توانید به سایت دانشگاه ها مراجعه کنید و در این سایت ها به دنبال فاندها و اسکولارشیپ ها بگردید. برای اینکار کافیست به دنبال کلماتی مثل scholarship for international students باشید یا financial aids  یا Funds for international students باشید.

ایمیل به اساتید

در روش دوم می توانید به اساتید ایمیل دهید و بررسی کنید که آیا امکان فاند دادن یا اسکولارشیپ برای دوره ای که می خواهید اپلای کنید وجود دارد یا خیر.

مراجعه به سایت های مربوطه

در این روش می توانید به سایت هایی همچون سایت های زیر مراجعه کنید و لیست فاند ها را ببینید :

روش آخر پیدا کردن فاند های مستر

وقتی لیست دوره ها را در دانشگاهی که می خواهید اپلای کنید پیدا کردید، معمولا در هر دوره یک shortcut  برای فاند یا اسکولارشیپ آن دوره وجود دارد که از طریق آن خیلی راحت می توانید اپلای کنید.

پس از مطالعه این مطلب که راجع به چطور استاد برای اپلای پیدا کنیم توضیحاتی ارائه شد ، در صورتی که قصد مهاجرت تحصیلی دارید، می توانید سوالات خود را در خصوص نحوه اپلای، نحوه ارسال مدارک، نحوه دریافت ویزای تحصیلی و … از مشاوران مجرب ما در فرا اپلای بپرسید. برای ارتباط با مشاوران و رزرو وقت مشاوره بر روی لینک کلیک کنید.

نکات مهم درباره ایمیل به استاد در اپلای

کی از سوالاتی که همیشه دانشجویان از ما می پرسند، در مورد ایمیل زدن به اساتید و نکات ارتباط با اساتید است. در این مطلب می خواهیم نکات مهم درباره ایمیل به استاد در اپلای را به شما توضیح دهیم.

اولین مرحله در مسیر اپلای، پیدا کردن استاد و ارسال ایمیل به همراه رزومه برای اوست و دانشجو باید بتواند با رعایت یکسری نکات استاد را متقاعد کند که از شایستگی لازم برای اینکه استاد سرپرستی حوزه تحقیقاتی او را داشته باشد، برخوردار است.

اولین نکته برای ارسال ایمیل به استاد این است که قبل از ارسال ایمیل، حتما هوم پیچ استاد را بررسی کنید تا از یکسری اطلاعات آگاهی داشته باشید و از استاد سوال تکراری که قبلا در هوم پیح خود قرار داده است نپرسید. مسلما اگر سوالی بپرسید که استاد در هوم پیج خود توضیح داده است، متوجه می شود که حتی هوم پیج او را بررسی نکرده اید. همینطور لیست اسکالر شیپ های دانشگاهی که استاد در آنجا تدریس می کند نیز چک بکنید و اگر پوزیشن دکتری یا اسکالر شیب مدنظر شما وجود دارد، در مورد آن کیس مشخص فقط سوال بپرسید

قبل از ارسال ایمیل به استاد بهتر است لینکدین استاد و یا حتی ریسرچ گیت او را هم بررسی کنید تا شاید اطلاعاتی در مورد موضوعات تحقیقاتی در اینها پیدا کنید.

نکته بعدی که برای ارسال ایمیل به استاد باید رعایت کنید این است که زمینه کاری استاد با فیلد کاری شما مرتبط باشد  و این موضوع را می توانید از طریق لیست پروژه هایی که استاد در حال انجام داده است، متوجه بشید.

از دیگر نکات مهم درباره ایمیل به استاد در اپلای، رزومه است که حتما رزومه خود را هنگام ارسال ایمیل پیوست کنید و در متن ایمیل نیز حتما قید کنید که رزومه خود را پیوست کرده اید تا اگر استاد مایل بود، رزومه شما را بررسی کنید.

در رزومه حتما دانشگاه هایی که در مقاطع قبلی تحصیل کرده اید را ذکر کنید، چه رشته و گرایشی تحصیل کرده اید، موضوع پایان نامه شما چه موضوعی بوده است و معدل شما چقدر بوده است را نیز در رزومه بیاورید. همچنین معدل خودتان را هم بهتر است بر اساس سیستم نمره دهی اروپا درج کنید.

متن ایمیلی که به استاد می فرستید خیلی طولانی نباشد و فقط نکات مهم و حائز اهمیت را درج کنید. ایمیل خیلی طولانی باعث می شود که استاد حتی آن را مطالعه نکند ولی خیلی هم کوتاه نباشد.

اگر پوزیشنی که می خواهید برای آن اپلای کنید تعریف شده و مشخص نیست (مثلا اکثر پوزیشن های دکتری در کانادا، انگلیس، استرالیا، امریکا و … پروژه مشخصی ندارند و این شما هستید که به عنوان دانشجوی دکتری برای آنها پروپوزال تعریف می کنید) در این صورت توصیه می شود که ریسرچ پروپوزال هم تعیین کنید و در ایمیل پیوست کنید ولی اکثر پوزیشن های دکتری دانشگاه های اروپایی، یک پروژه خاص و تعریف شده دارند و برای آنها نیاز به ریسرچ پروپوزال نیست.

با رعایت نکات مهم درباره ایمیل به استاد در اپلای که در این مطلب گفته شد، می توانید یک ایمیل تاثیر گذار برای استاد بفرستید. پس از ارسال ایمیل هم چند روز منتظر بمانید و عجله نداشته باشید. اگر استاد تا یک هفته جواب شما را نداد، می توانید ایمیل دوم را ارسال کنید و پیگیری نمایید. پس از مطالعه این مطلب، در صورتی که قصد مهاجرت تحصیلی دارید، می توانید سوالات خود را در خصوص نحوه اپلای، نحوه ارسال مدارک، نحوه دریافت ویزای تحصیلی و … از مشاوران مجرب ما در فرا اپلای بپرسید. برای ارتباط با مشاوران و رزرو وقت مشاوره بر روی لینک کلیک کنید.

باید ها و نباید های ارسال ایمیل به استاد برای اپلای

اولین قدم برای دریافت پذیرش در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری از دانشگاه های معتبر کشورهای اروپایی و آمریکایی، ارسال ایمیل به اساتید دانشگاه مورد نظر است. شانس پذیرش شما بستگی به ایمیل ارسالی شما دارد و باید به نکات و ویژگی های ایمیل ارسالی خود به استاد توجه کنید

متن ایمیل به استاد دارای نکات بسیار مهمی است که با رعایت کردن این نکات می توانید اساتید را مشتاق به بررسی رزومه خود کرده و شانستان را برای دریافت بورسیه تحصیلی افزایش دهید.

عنوان ایمیل

قبل از ارسال ایمیل به استاد، حتما پوزیشن های قابل اپلای را در صفحه استاد، صفحه لینکدین و Rsearch Gate استاد چک کنید و تمام اطلاعات را به خوبی بررسی نمایید. از اینکه پوزیشن درخواستی تان دبا رزومه شما در تطابق است مطمئن شوید تا سوالی که از قبل در شرایط پوزیشن پاسخ داده شده است را دوباره نپرسید.

عنوان ایمیل را با عنوان سوال در مورد آن پوزیش ارسال کنید و توجه داشته باشید که عنوان ایمیل اولین چیزی است که استاد می بیند بنابراین باید هوشمندانه و هدفمند انتخاب شود.

متن ایمیل

متن ایمیل به استاد نباید طولانی باشد. بعد از معرفی مختصر و مفید و بیان خلاصه ای بک گراند تحصیلی خود، دلایل علاقه خود را به همکاری با استاد بیان کرده و پژوهش های صورت گرفته توسط استاد مورد نظر را به رزومه علمی خود ارتباط دهید.

مدارک همراه در ارسال ایمیل به استاد برای اپلای

برای اولین ارتباط با استاد نیازی نیست که تمامی مدارک خود را برای او ارسال کنید و تنها رزومه تحصیلی شما برای الصاق به ایمیل کافی است. در پایان متن ایمیل اشاره کنید که رزومه خود را به پیوست ارسال کردید.

در ارسال ایمیل به استاد برای اپلای کپی نکنید

تحت هیچ شرایطی از متن های آماده استفاده نکنید و برای هر پوزیشن متن ایمیل مخصوص برای استاد و آن پوزیشن را نگارش کنید

اضافه گویی نکنید

سعی کنید تا جایی که می توانید مختصر و مفید ایمیل خود را بنویسید و از حاشیه و انحراف پرهیز کنید. اگر متن ایمیل شما خیلی طولانی باشد ممکن است انگیزه استاد برای اینکه ایمیل شما را کامل بررسی کنید از بین رود و اصلا ایمیل شما خوانده نشود.

پیگیری های پس از ارسال ایمیل به استاد برای اپلای

برای اساتید معمولا ایمیل های زیادی روزانه ارسال می شود و به همین دلیل ممکن است به ایمیل شما پاسخ ندهند. پس بهتر است بعد از ۵ روز ایمیل پیگیری ارسال کنید.

پس از مطالعه این مطلب، در صورتی که قصد مهاجرت تحصیلی دارید، می توانید سوالات خود را در خصوص نحوه اپلای، نحوه ارسال مدارک، نحوه دریافت ویزای تحصیلی و … از مشاوران مجرب ما در فرا اپلای بپرسید. برای ارتباط با مشاوران و رزرو وقت مشاوره بر روی لینک کلیک کنید.

یه سوال مهم؟!

چرا باید ریسرچ گیت داشته باشیم ؟

چرا باید ریسرچ گیت داشته باشیم ؟ چه در مقطع لیسانس هستید و می خواهید برای ارشد اپلای کنید و یا دانشجوی کارشناسی ارشد هستید که قصد اپلای برای دوره دکتری تخصصی را دارید و یا اینکه دکتری خود را تمام کرده اید و می خواهید رزومه خود را برای جاب تقویت کنید، حتما در ریسرچ گیت اکانت داشته باشید یعنی اگر شما ریسرچر هستید خیلی مهم و لازم است که برای خود در ریسرچ گیت اکانت بسازید. در ادامه این مطلب بیشتر به اینکه چرا باید ریسرچ گیت داشته باشیم و مزایای ساخت اکانت در ریسرچ گیت در مسیر اپلای چیست، می پردازیم.

دلیل اول

ساخت اکانت در ریسرچ گیت چند حسن دارد و یکی از مهم ترین حسن ها این است که ریسرچ گیت مثل فیس بوک است ولی در زمینه ریسرچ. پس شما می توانید در اینجا پست بگذارید و پست بقیه کاربران را ببینید، لایک کنید، کامنت بگذارید، اشتراک گذاری کنید و …

حسن اصلی این کار این است که شما می توانید در ریسرچ گیت یک نتورک با اساتید و دانشجویان معروفی که در زمینه تحقیقاتی شما کار می کنند، بسازید و اساتید معروف را حتما فالو کنید.

اینکه چطور می توانید اساتید معروف را در ریسرچ گیت پیدا و دنبال کنید، چند راه وجود دارد. راه اول اینکه شما می توانید از اساتید در ایران و دانشجویان دکتری بپرسید که اکثرا اساتید معروف را می شناسند.

راه دیگر اینکه در گوگل اسکولار یک بخش سرچ کردن وجود دارد که شما می توانید فیلد کاری خود را در این بخش سرچ کنید و ۱۰ تا ۱۵ نفر اولی که نشان داده می شوند را پیدا کرده و فالو کنید. به این ترتیب شما یک نتورک با اساتید و دانشجویانی که در حوزه کاری شما فعالیت می کنند، می سازید و با آنها در ارتباط خواهید بود.

دلیل دوم 

حسن دیگری که ریسرچ گیت دارد که از حسن اول هم حتی مهم تر است، وقتی شما اساتید حوزه کاری خود را فالو می کنید همینطور احتمال اینکه پروژه های آنها را فالو کنید نیز وجود دارد و وقتی استاد یک نوشته یا مقاله ای را چاپ بکند، به صورت یک پست برای شما نیز در ریسرچ گیت نمایش داده می شود و شما می توانید آپدیت شوید که اساتید معروف در حال حاضر در چه حوزه هایی فعالیت می کنند و آیا این حوزه نزدیک به حوزه کاری شما هست یا خیر و اگر نزدیک نیست آیا نیاز است که حوزه کاری خود را مرتبط تر کنید یا خیر.

ضمن اینکه در ریسرچ گیت اساتید پوزیشن های دکتری را معمولا قرار می دهند پس از طریق ریسرچ گیت می توانید از پوزیشن های دکتری نیز مطلع شوید و برای آنها اپلای کنید.

همچنین توصیه می شود که حداقل هر هفته یکی از مقالاتی که اساتید در ریسرچ گیت قرار داده اند را بررسی کنید تا بدانید که چه فعالیت هایی دارند و حتی اگر کل مقاله را مطالعه نکردید، حتما نگاه کلی به مقاله داشته باشید.

پس از مطالعه این مطلب که راجع به چرا باید ریسرچ گیت داشته باشیم توضیحاتی ارائه شد، در صورتی که قصد مهاجرت تحصیلی دارید، می توانید سوالات خود را در خصوص نحوه اپلای، نحوه ارسال مدارک، نحوه دریافت ویزای تحصیلی و … از مشاوران مجرب ما در فرا اپلای بپرسید. برای ارتباط با مشاوران و رزرو وقت مشاوره بر روی لینک کلیک کنید.

مطالب مربوط به بورسیه رشته های تخصصی