بورسیه دکتری | چگونه بورسیه دکتری بگیریم؟
لوگو فرااپلای

بورسیه دکتری

یکی از مطمئن ترین راه هایی که برای مهاجرت وجود دارد، مهاجرت تحصیلی است. مهاجرت تحصیلی معمولا برای ادامه تحصیل در مقاطع کارشناسی ارشد یا دکتری انجام می شود و در حال حاضر نیز بسیاری از دانشجویان ایرانی در رشته های فنی مهندسی، علوم پزشکی، بهداشت و … در دانشگاه های خارج از کشور تحصیل می کنند. 

کجا دکتری بخوانیم؟ اروپا یا آمریکا؟

بورسیه تحصیلی:

میزان فاند های اروپایی برای مقطع دکتری معمولا از فاند های آمریکایی بیشتر است و خیلی از فاند های اروپایی به مراتب بیشتر از هزینه تحصیل و زندگی شماست هستند و می توانید با مدیریت هزینه ها پس انداز داشته باشید اما در آمریکا به دلیل بالا بودن هزینه ها بخصوص در شهر های بزرگ مانند نیویورک، شیکاگو و لس آنجلس نمی توانید پس اندازی داشته باشید.

فاند های دانشگاه های آمریکا در مقطع دکتری اکثرا شامل TA و RA هستند و شامل فصل تابستان نمی شوند و در این فصل ممکن است دانشجو فاندی برای هزینه های زندگی نداشته باشد ولی در دانشگاه های اروپا چون مقطع دکتری شغل محسوب می شود، کل سال به صورت ماهانه فاند خود را دریافت خواهند کرد.

اقامت دائم:

اکثر کشور های اروپایی بلافاصله پس از اتمام دکتری به شما اقامت می دهند، بعضی از کشور ها هم مانند اتریش و آلمان پس از گذشت مدت کوتاهی ( بین 1 تا 3 سال) بعد از فارغ التحصیل شدن به شما اقامت می دهند.

فرصت های شغلی:

بعد از اتمام دوره دکتری معمولا فرصت های شغلی بیشتر و گسترده تری در آمریکا نسبت به اروپا وجود دارد و از نظر حقوق و درآمد نیز بازه حقوقی بسیاری از مشاغل در آمریکا به نسبت اروپا بالاتر است ولی در مقابل فشار کاری بیشتر و مرخصی های کمتری وجود دارد.

امنیت شغلی:

احتمال از دست دادن شغل و بیکاری در آمریکا بیشتر است اما در اروپا به دلیل حمایت انجمن های کارمندی و مهندسی احتمال از دست دادن شغل به دلیل بیماری یا مشکل با کارفرما به شدت کمتر است.

شرایط پذیرش:

دانشگاه های اروپا بیشتر پژوهش محور هستند و برای اخذ پذیرش به مقالات بیشتری نیاز دارید تا بتوانید اقامت بگیرید اما دانشگاه های آمریکایی بیشتر به نمرات و دانشگاه شما اهمیت می دهند تا داشتن مقاله.
همچنین دانشگاه های آمریکا علاوه بر مدرک زبان ( IELTS و TOEFL ) ممکن است مدارک دیگری مثل GRE و GMAT هم از شما بخواهند.

شهریه تحصیل:

مقدار شهریه به دانشگاه انتخابی بستگی دارد اما به طور کلی، دانشگاه های آمریکا به شهریه های بالا خود مشهور هستند اما مزیت دانشگاه های اروپایی، تنوع شهریه است.

رفت و آمد:

اگر بخواهید به دیدار خانواده خود بروید و یا خانواده به دیدار شما بیایند، اروپا گزینه خیلی بهتری نسبت به آمریکاست، زیرا هم فرآیند اخذ ویزا برای خانواده راحت تر هست و شما هم هیچ مشکلی برای برگشت به کشور محل تحصیل ندارید در حالی که بسیاری از دانشجویان بین المللی آمریکا مشکل ویزا نیز دارند و با وجود مشکلات سیاسی ممکن است برای برگشت به آمریکا دچار مشکل شوند و به این دلیل هست که اکثر دانشجویان ایرانی که در آمریکا هستند، خیلی کم به ایران رفت و آمد می کنند.

Industrial PhD Position چیست؟

فرق Industrial PhD Position با PhD Position چیست؟

در Industrial PhD Position معمولا یک شرکت بزرگ مثل اریکسون، ولوو، گوگل و … با دانشگاه ها قرار داد می بندد که دانشجویی که فوق لیسانس خود را به اتمام رسانده و قرار است برای دکتری اقدام کند را استخدام کند؛ یعنی دانشجو به عنوان یک کارمند یا مهندس استخدام شرکت شود ولی همزمان پروژه تحقیقاتی که در شرکت انجام می دهد، پروژه دکتری او نیز باشد و دانشجو یک سوپروایزر از Industrial یعنی از آن شرکت دارد که به آن Industrial Supervisor می گویند و یک سوپروایزر از دانشگاه دارد که academic Supervisor نام میگیرد و دانشجو  یکسری دوره ها را در دانشگاه می گذراند و از پایان نامه خود دفاع می کند بعلاوه اینکه در شرکت نیز مشغول به کار است و حقوق دریافت می کند.

بورسیه دکتری

این روش تحصیل بهترین حالت تحصیل برای دوره دکتری تخصصی است و دانشجو در کنار تحصیل خود، در یکی از شرکت های بزرگ استخدام می شود و حقوق خیلی خوبی می گیرد که تجربه کاری و رزومه خوبی را به همراه دارد. بعد از پایان تحصیلات نیز امکان استخدام دائم در شرکت وجود دارد ولی این نکته را نیز در نظر داشته باشید که گرفتن Industrial PhD Position خیلی کار سختی است زیرا تعداد کمی ارائه می شود و تقاضای بالایی هم دارد و اکثرا دانشجویانی برای این پوزیشن انتخاب می شوند که دانشگاه یک شناخت قبلی از آنها داشته باشد و یا دانشجو رزومه خیلی خوبی داشته باشد.

نحوه اخذ بورسیه دکتری

بهترین منابع برای پوزیشن دکتری

بسیاری از دانشجویانی که قصد اپلای در مقطع دکتری تخصصی را دارند سوال می کنند که از کجا می توان پوزیشن های دکتری و بورسیه های دکتری را پیدا کرد و بهترین منابع برای پیدا کردن این اطلاعات کدام منابع هستند. در این مقاله از فرا اپلای به معرفی ۵ بهترین منبع برای پوزیشن دکتری می پردازیم.

گامی اساسی برای اپلای در تمام مقاطع تحصیلی، پیدا کردن پوزیشن های بین المللی دانشگاه هاست. پوزیشن های مختلفی هر ماه در دانشگاه های مختلف دنیا از اروپا، آمریکا، استرالیا، کانادا و … اعلام می شوند که پیدا کردن هر چه سریع تر این پوزیشن ها به اپلای سریع تر شما کمک می کند.

۵ مورد بهترین منبع برای پوزیشن دکتری در ادامه معرفی می شوند :

Academicpositions

Academicpositions بهترین منبع برای پوزیشن دکتری است. در این سایت به دنبال رشته ها از دانشگاه ها و موسسات تحقیقاتی برتر جهان باشید و همه چیزهایی را که برای موفقیت در حرفه دانشگاهی خود نیاز دارید، در این سایت جستجو کنید.

Universitypositions

این سایت پورتال پیشرو شغلی آکادمیک برای محققان، مدرسان دانشگاه و اساتید در اروپاست که جزو ۵ بهترین منبع برای پوزیشن دکتری محسوب می شود.

Linkedin

حتما لینکدین را به خوبی می شناسید و اطلاعاتی درباره این شبکه اجتماعی دارید. لینکدین در واقع یک شبکه اجتماعی حرفه ای است که برای بهبود کسب و کار ها و آشنا کردن افراد یک حوزه، طراحی شده است اما فقط محدود به این موضوعات نیست و شما می توانید از این سیستم برای پیدا کردن پوزیشن های دکتری نیز استفاده کنید.

پیشنهاد میکنیم وبینار رایگان نحوه اپلای با لینکدین را از دست ندهید!

ResearchGate

از طریق سایت ResearchGate با دنیای علم در ارتباط باشید و پوزیشن های دکتری را در این سایت پیدا کنید. به بیش از 135 میلیون صفحه انتشار دسترسی داشته باشید و از آنچه در حوزه کاری شما می گذرد به روز باشید. همچنین از طریق این سایت می توانید تحقیقات خود را به اشتراک بگذارید، با همکاران خود همکاری کنید و از حمایت لازم برای پیشرفت شغلی خود بهره مند شوید.

لیست فرصت های شغلی در هر دانشگاه

آخرین منبع خوب برای پوزیشن دکتری، لیست فرصت های شغلی در هر دانشگاه است.

پس از مطالعه این مطلب، در صورتی که قصد مهاجرت تحصیلی دارید، می توانید سوالات خود را در خصوص نحوه اپلای، نحوه ارسال مدارک، نحوه دریافت ویزای تحصیلی و … از مشاوران مجرب ما در فرا اپلای بپرسید. برای ارتباط با مشاوران و رزرو وقت مشاوره بر روی لینک کلیک کنید.

یه سوال مهم؟!

چطور استاد برای اپلای پیدا کنیم؟

دانشجویانی که تصمیم به ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد یا دکتری دانشگاه های خارج از کشور را دارند یکی از قدم های اساسی که در مسیر اپلای باید انجام دهند، پیدا کردن اساتید و گروه های تحقیقاتی است که در فیلد کاری آنها و مرتبط با رشته تحصیلی آنها فعالیت می کنند. اما چطور استاد برای اپلای پیدا کنیم ؟ 

دانشجویانی که قصد اپلای کردن در رشته های مختلف در مقاطع ارشد و دکتری را دارند، پیدا کردن استاد و گروه های تحقیقاتی از قدم های مهم برای آنهاست و در واقع اولین قدم در مسیر اپلای، پیدا کردن استاد و ارتباط با اوست.

روش های پیدا کردن استاد را در ادامه بخوانید :

مراجعه به وب سایت دانشگاه های مورد نظر

با مراجعه به وب سایت دانشگاه های مورد نظر لیست اساتید را ببینید و در پیج شخصی اساتید در سایت دانشگاه ها می توانید موضوع تحقیقاتی آنها را ببینید و بررسی کنید که آیا حوزه تحقیقاتی آنها مرتبط با رشته تحصیلی شما هست یا خیر؟

لیست دانشگاه ها و اساتیدی که مقاله را نوشته اند ، پیدا کنید

وقتی مقاله ژورنالی را دانلود می کنید، می توانید لیست دانشگاه ها و اساتیدی که آن مقاله را نوشته اند، پیدا کنید.

مراجعه به شبکه های اجتماعی آکادمیک

از شبکه های اجتماعی آکادمیک مثل ریسرچ گیت، لینکدین و گوگل اسکولار برای پیدا کردن اساتید و گروه های تحقیقاتی استفاده کنید ولی برای این موضوع ابتدا باید کیوردهای کاری مرتبط با حوزه کاری خودتان را استخراج کنید و بعد این کیوردها را در سرچ باکس ریسرچ گیت یا مثلا لینکدین سرچ کنید.

از اساتید و دانشجویان سال های بالاتر پرس و جو کنید

روش چهارمی که برای پیدا کردن استاد در اپلای وجود دارد این است که از اساتید و دانشجویانی که سال های بالاتر هستند بپرسید که چه اساتید و چه گروه های کاری معروفی در آن فیلد کاری وجود دارند.

پس از مطالعه این مطلب که راجع به چطور استاد برای اپلای پیدا کنیم توضیحاتی ارائه شد ، در صورتی که قصد مهاجرت تحصیلی دارید، می توانید سوالات خود را در خصوص نحوه اپلای، نحوه ارسال مدارک، نحوه دریافت ویزای تحصیلی و … از مشاوران مجرب ما در فرا اپلای بپرسید. برای ارتباط با مشاوران و رزرو وقت مشاوره بر روی لینک کلیک کنید.

نکات مهم درباره ایمیل به استاد در اپلای

یکی از سوالاتی که همیشه دانشجویان از ما می پرسند، در مورد ایمیل زدن به اساتید و نکات ارتباط با اساتید است. در این مطلب می خواهیم نکات مهم درباره ایمیل به استاد در اپلای را به شما توضیح دهیم.

اولین مرحله در مسیر اپلای، پیدا کردن استاد و ارسال ایمیل به همراه رزومه برای اوست و دانشجو باید بتواند با رعایت یکسری نکات استاد را متقاعد کند که از شایستگی لازم برای اینکه استاد سرپرستی حوزه تحقیقاتی او را داشته باشد، برخوردار است.

اولین نکته برای ارسال ایمیل به استاد این است که قبل از ارسال ایمیل، حتما Home Page استاد را بررسی کنید تا از یکسری اطلاعات آگاهی داشته باشید و از استاد سوال تکراری که قبلا در Home Page خود قرار داده است نپرسید. مسلما اگر سوالی بپرسید که استاد در Home Page خود توضیح داده است، متوجه می شود که حتی Home Page او را بررسی نکرده اید. همینطور لیست اسکالرشیپ های دانشگاهی که استاد در آنجا تدریس می کند نیز چک بکنید و اگر پوزیشن دکتری یا اسکالرشیپ مدنظر شما وجود دارد، در مورد آن کیس مشخص فقط سوال بپرسید

قبل از ارسال ایمیل به استاد بهتر است لینکدین استاد و یا حتی ریسرچ گیت او را هم بررسی کنید تا شاید اطلاعاتی در مورد موضوعات تحقیقاتی در اینها پیدا کنید.

نکته بعدی که برای ارسال ایمیل به استاد باید رعایت کنید این است که زمینه کاری استاد با فیلد کاری شما مرتبط باشد  و این موضوع را می توانید از طریق لیست پروژه هایی که استاد در حال انجام داده است، متوجه بشید.

از دیگر نکات مهم درباره ایمیل به استاد در اپلای، رزومه است که حتما رزومه خود را هنگام ارسال ایمیل پیوست کنید و در متن ایمیل نیز حتما قید کنید که رزومه خود را پیوست کرده اید تا اگر استاد مایل بود، رزومه شما را بررسی کنید.

در رزومه اپلای حتما دانشگاه هایی که در مقاطع قبلی تحصیل کرده اید را ذکر کنید، چه رشته و گرایشی تحصیل کرده اید، موضوع پایان نامه شما چه موضوعی بوده است و معدل شما چقدر بوده است را نیز در رزومه بیاورید. همچنین معدل خودتان را هم بهتر است بر اساس سیستم نمره دهی اروپا درج کنید.

متن ایمیلی که به استاد می فرستید خیلی طولانی نباشد و فقط نکات مهم و حائز اهمیت را درج کنید. ایمیل خیلی طولانی باعث می شود که استاد حتی آن را مطالعه نکند ولی خیلی هم کوتاه نباشد.

اگر پوزیشنی که می خواهید برای آن اپلای کنید تعریف شده و مشخص نیست (مثلا اکثر پوزیشن های دکتری در کانادا، انگلیس، استرالیا، امریکا و … پروژه مشخصی ندارند و این شما هستید که به عنوان دانشجوی دکتری برای آنها پروپوزال تعریف می کنید) در این صورت توصیه می شود که ریسرچ پروپوزال هم تعیین کنید و در ایمیل پیوست کنید ولی اکثر پوزیشن های دکتری دانشگاه های اروپایی، یک پروژه خاص و تعریف شده دارند و برای آنها نیاز به ریسرچ پروپوزال نیست.

با رعایت نکات مهم درباره ایمیل به استاد در اپلای که در این مطلب گفته شد، می توانید یک ایمیل تاثیر گذار برای استاد بفرستید. پس از ارسال ایمیل هم چند روز منتظر بمانید و عجله نداشته باشید. اگر استاد تا یک هفته جواب شما را نداد، می توانید ایمیل دوم را ارسال کنید و پیگیری نمایید. پس از مطالعه این مطلب، در صورتی که قصد مهاجرت تحصیلی دارید، می توانید سوالات خود را در خصوص نحوه اپلای، نحوه ارسال مدارک، نحوه دریافت ویزای تحصیلی و … از مشاوران مجرب ما در فرا اپلای بپرسید. برای ارتباط با مشاوران و رزرو وقت مشاوره بر روی لینک کلیک کنید.

نکات لازم برای آمادگی جلسه مصاحبه دکتری

برای قبولی در دکتری، تقریبا تمام دانشگاه ها یک یا چند مرحله مصاحبه دکتری دارند که دانشجویان منتخب (Short Listed)  به آن دعوت شده و به بهترین کاندید پیشنهاد پوزیشن (Offer) داده می شود. پس انجام یک مصاحبه خوب، نقش کلیدی در شانس موفقیت شما برای گرفتن بورسیه تحصیلی دکتری را دارد.

برای قبولی در دکتری، تقریبا تمام دانشگاه ها یک یا چند مرحله مصاحبه دکتری دارند که دانشجویان منتخب (Short Listed)  به آن دعوت شده و به بهترین کاندید پیشنهاد پوزیشن (Offer) داده می شود. پس انجام یک مصاحبه خوب، نقش کلیدی در شانس موفقیت شما برای گرفتن بورسیه تحصیلی دکتری را دارد.

زمان مصاحبه:

اغلب اساتید از قبل برای شما برنامه زمانی دقیق و سرفصل های مصاحبه (Agenda) را ارسال می کنند، اگر ارسال نکردند، قبل از مصاحبه در مورد زمانبندی و سرفصل های مصاحبه و اینکه آیا نیاز به آماده کردن ارائه قبل از جلسه هست یا نه بپرسید.

از اختلاف زمانی خود و کشوری که در آن مصاحبه برگزار می شود، مطمئن شوید تا به دلیل اختلاف ساعت مصاحبه را از دست ندهید.

پلتفرم مصاحبه آنلاین:

تقریبا مرحله اول همه مصاحبه های دکتری به صورت آنلاین برگزار می شود. پلتفرمی که مصاحبه در آن برگزار می شود را از قبل چک کنید تا به دلیل عدم آشنایی با پلتفرم یا نیاز به VPN مصاحبه شما دچار مشکل نشود.
اسکایپ (Skype)، گوگل میت (Google Meet) و زوم (Zoom) پلتفرم های متداول برای انجام مصاحبه هستند که در بین آنها تنها Zoom  نیاز به VPN دارد.

حتما جلسه را به صورت تصویری برگزار کنید تا تصوری شما هم باشد و تاثیرگذاری بیشتری داشته باشید. حتما از قبل دوربین و میکروفون لپ تاپ خودتان را چک کنید تا مشکلی نداشته باشید.

حتما کاغذ و خودکار تهیه کنید که نه تنها سوالاتی که از قبل آماده کردید و می خواهید از استاد برسید را روی آن نوشته باشید تا فراموش نکنید بلکه از نکات مهم جلسه هم نکته برداری کنید.

توجه کنید که اساتید از دانشجویانی که منظم هستند و از قبل همه چیز را چک کرده اند، نظرشان جلب می شود.

قالب کلی مصاحبه اپلای دکتری

یکی از چالش های بسیاری از دانشجویانی که برای مقطع دکتری اپلای می کنند، انجام یک مصاحبه دکتری موفق هست،

بسیاری از دانشجویان Shortlist  شده اند، به مصاحبه دعوت شده اند، اما نتوانستند یک مصاحبه موفق داشته باشند و فرصت به دست آوردن پوزیشن را از دست داده اند. دقت کنید که بسیاری از مصاحبه های دکتری ممکن است دو تا حتی سه جلسه مصاحبه داشته باشند که سوالات فنی و تکمیلی را در جلسات دوم و یا سوم از شما برسند. پس این آمادگی را داشته باشید که ممکن است در جلسه اول مصاحبه، فقط سوالات انگیزشی و عمومی از شما پرسیده شود، البته ممکن هم هست که مصاحبه شما یک جلسه ای باشد مصاحبه دکتری معمولا با این سوال که خود را معرفی کنید، شروع می شود؛

البته در برخی موارد هم ممکن است که ابتدا مصاحبه کنندگان خودشان را معرفی کنند و سپس از شما بخواهند تا شما خود را معرفی کنید. این امکان هم وجود دارد که قبل از مصاحبه از شما بخواهند که برای معرفی خود پرزنتیشن آماده کنید. در این معرفی باید به بک گراند تحصیلی خود، افتخارات و نقاط قوت رزومه اشاره کنید تا خود را در مرحله اول خوب پرزنت کرده باشید. زمان معرفی شما باید بین 3 تا 5 دقیقه به صورت کوتاه، مختصر و مفید باشد. وقت شناسی شما در زمان معرفی بسیار مهم است، اگر خیلی به جزئیات بپردازید و زمان معرفی از حد استاندارد ذکر شده بیشتر شود ممکن است استاد صحبت شما را قطع کند و این نشان دهنده این موضوع باشد که شما آمادگی لازم را برای مصاحبه ندارید. پس حتما دقت داشته باشید که حتما از قبل تمرین کنید.

معمولا در مرحله بعدی، به معرفی استاد و گروه تحقیقاتی پرداخته می شود؛ سعی کنید در این مرحله با دقت گوش کنید، خود را مشتاق نشان دهید، کاغذ و خودکار آماده داشته باشید تا یادداشت برداری کنید، این کار شما به استاد نشان می دهد که شما دقیق جلسه را دنبال می کنید و برای شما یک امتیاز مثبت خواهد بود. بعد از پایان معرفی و صحبت های استاد، سوالاتی که در طی توضیحات آنها برای شما پیش می آید را حتما بپرسید تا هم پاسخ سوالات خود را بگیرید و هم به مصاحبه کننده نشان دهید که جلسه را با دقت دنبال می کنید.

در بخش بعدی مصاحبه ممکن است سوالات فنی و سوالات تکمیلی را از شما می پرسند.

در مورد سوالات تکنیکال، سعی کنید سوال را خوب گوش بدهید، اگر سوال را متوجه نشدید، از او بخواهید که سوال را بهتر و بیشتر توضیح دهند و خجالت نکشید که من سوال را نفهمیدم، این خیلی بدتر است که به جای اینکه از او بخواهید سوال را بهتر و بیشتر توضیح دهند، جوابی را بدهید که اصلا جواب آن سوال نیست و استاد حس کند که شما اصلا سوال را نفهمیدید.

نکته بعدی در مورد سوالات تکنیکال، اگر جواب سوال را نمی دانستید، صادقانه و با اعتماد به نفس به اندازه ای که می دانید پاسخ دهید و نشان دهید که مشتاق به یادگیری بیشتر این موضوع هستید.

و قسمت آخر، سوالاتی هست که از شما می خواهند سوالات خود را بپرسید؛ شما باید سوالات خود شامل سوالاتی که از قبل آماده کردید و سوالاتی که در حین جلسه برای شما پیش آمده را بپرسید.دقت کنید که اگر سوال را نپرسید ممکن است برای استاد حس خوبی ایجاد نکند.

یه سوال مهم؟!

چه سوالاتی در مصاحبه دکتری پرسیده میشود؟

در این قسمت قصد داریم تعدادی از سوالات پرتکرار که در مصاحبه دکتری پرسیده میشود را به همراه پاسخ های مطلوب آن ها برای شما عزیزان بیان کنیم!

  • خود را معرفی کنید؟
    در پاسخ به این سوال شما باید ابتدا یک معرفی اولیه از خود داشته باشید، نقاط قوت رزومه مثل معدل بالا، دانشگاه خوب و… را مطرح کنید.
  • سوالات تخصصی راجع به مقاله و نقش شما و سایر نویسندگان در انجام مقاله 
  • بعد از تحصیل تا الان چیکار می کردید؟
    در اینجا باید درباره گپ تحصیلی و فعالیت هایی مانند زبان، سربازی، نوشتن مقالات، کسب مهارت های خاص و… که انجام دادید اشاره کنید.
  • چرا می خواهید دکتری بخوانید؟
  • چرا برای این دانشگاه و این گروه تحقیقاتی درخواست داده اید؟
  • در مورد حوزه تحقیقاتی و علایق تحقیقاتی خود توضیح دهید؟
    از علایق تحقیقاتی و حوزه تحقیقاتی خود نام ببرید و مختصری درمورد مقالات چاپ شده خود توضیح دهید.
    به دلایل علاقه خود مثل علایق پژوهشی مشترک، اشاره به پژوهش خاص و اینکه چطور بک گراند شما با این پوزیشن و پروژه هماهنگ هست.
  • چرا فکر می کنید برای این پوزیشن فرد مناسبی هستید؟
    اینجا باید به مقالات مرتبط، ویژگی های مثبت و مهارت ها و ویژگی های شخصی خودتان اشاره کنید. دقت کنید که در بیان ویژگی شخصیتی خودتان اغراق نکنید.
  • نقاط قوت و ضعف شما چیست؟
    دو یا سه مورد از نقاط قوت خود را با ذکر مثال داستانی بیان کنید. در مورد نقطه ضعف هم بهتر است به یکی از چالش های گذشته خود اشاره کنید و بگویید که چطور توانستید این چلش را حل کنید.
  • اهداف کوتاه مدت یا بلند مدت شما چیست؟
    برای اهداف کوتاه مدت به چاپ مقاله در ژورنال ها و کنفرانس های مرتبط اشاره کنید و برای اهداف بلند مدت به شغل ایده آل خود، نوشتن کتاب و …. اشاره کنید.
  • بزرگترین دستاورد شما از نظر خودتان چیست؟
    این دستاورد می تواند چاپ مقالات خاص، برنده شدن در المپیاد، معدل بالا و یا شاگرد اول شدن و … باشد.
  • آیا برای دانشگاه های دیگر اپلای کردید؟
    حتما در پاسخ به این سوال صادق باشید چون اساتید آگاهی دارند که شما فقط برای این پوزیشن اپلای نکردید. ولی ذکر کنید که این پوزیشن برای شما اهمیت بیشتری دارد.

باید ها و نباید های ارسال ایمیل به استاد برای اپلای

اولین قدم برای دریافت پذیرش در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری از دانشگاه های معتبر کشورهای اروپایی و آمریکایی، ارسال ایمیل به اساتید دانشگاه مورد نظر است. شانس پذیرش شما بستگی به ایمیل ارسالی شما دارد و باید به نکات و ویژگی های ایمیل ارسالی خود به استاد توجه کنید

متن ایمیل به استاد دارای نکات بسیار مهمی است که با رعایت کردن این نکات می توانید اساتید را مشتاق به بررسی رزومه خود کرده و شانستان را برای دریافت بورسیه تحصیلی افزایش دهید.

عنوان ایمیل

قبل از ارسال ایمیل به استاد، حتما پوزیشن های قابل اپلای را در صفحه استاد، صفحه لینکدین و Rsearch Gate استاد چک کنید و تمام اطلاعات را به خوبی بررسی نمایید. از اینکه پوزیشن درخواستی تان دبا رزومه شما در تطابق است مطمئن شوید تا سوالی که از قبل در شرایط پوزیشن پاسخ داده شده است را دوباره نپرسید.

عنوان ایمیل را با عنوان سوال در مورد آن پوزیش ارسال کنید و توجه داشته باشید که عنوان ایمیل اولین چیزی است که استاد می بیند بنابراین باید هوشمندانه و هدفمند انتخاب شود.

متن ایمیل

متن ایمیل به استاد نباید طولانی باشد. بعد از معرفی مختصر و مفید و بیان خلاصه ای بک گراند تحصیلی خود، دلایل علاقه خود را به همکاری با استاد بیان کرده و پژوهش های صورت گرفته توسط استاد مورد نظر را به رزومه علمی خود ارتباط دهید.

مدارک همراه در ارسال ایمیل به استاد برای اپلای

برای اولین ارتباط با استاد نیازی نیست که تمامی مدارک خود را برای او ارسال کنید و تنها رزومه تحصیلی شما برای الصاق به ایمیل کافی است. در پایان متن ایمیل اشاره کنید که رزومه خود را به پیوست ارسال کردید.

در ارسال ایمیل به استاد برای اپلای کپی نکنید

تحت هیچ شرایطی از متن های آماده استفاده نکنید و برای هر پوزیشن متن ایمیل مخصوص برای استاد و آن پوزیشن را نگارش کنید

اضافه گویی نکنید

سعی کنید تا جایی که می توانید مختصر و مفید ایمیل خود را بنویسید و از حاشیه و انحراف پرهیز کنید. اگر متن ایمیل شما خیلی طولانی باشد ممکن است انگیزه استاد برای اینکه ایمیل شما را کامل بررسی کنید از بین رود و اصلا ایمیل شما خوانده نشود.

پیگیری های پس از ارسال ایمیل به استاد برای اپلای

برای اساتید معمولا ایمیل های زیادی روزانه ارسال می شود و به همین دلیل ممکن است به ایمیل شما پاسخ ندهند. پس بهتر است بعد از ۵ روز ایمیل پیگیری ارسال کنید.

پس از مطالعه این مطلب، در صورتی که قصد مهاجرت تحصیلی دارید، می توانید سوالات خود را در خصوص نحوه اپلای، نحوه ارسال مدارک، نحوه دریافت ویزای تحصیلی و … از مشاوران مجرب ما در فرا اپلای بپرسید. برای ارتباط با مشاوران و رزرو وقت مشاوره بر روی لینک کلیک کنید.

یه سوال مهم؟!

چرا باید ریسرچ گیت داشته باشیم ؟

ریسرچ گیت (RG)، یک شبکه اجتماعی رایگان علمی و پژوهش محور است که با هدف تبادل و اشتراک دانش و ایجاد شبکه کاری و پژوهشی در اختیار دانشمندان و محققان قرار گرفته است. RG شبیه فیسبوک برای دانشمندان است. هدف اصلی این شبکه اکتشاف، برقراری ارتباط و همکاری دانشمندان و محققان است.

در RG افراد می‌توانند تالیفات، مقالات، تحقیقات به ‌عمل آمده، پروژه های تحقیقاتی، تجارب و حتی گزارش آزمایشات ناموفق خود را نیز با دیگران به اشتراک بگذارند.

شما در RG می توانید یک شبکه با اساتید و دانشجویان معروفی که در زمینه تحقیقاتی شما کار می کنند، بسازید و اساتید معروف را حتما فالو کنید. با اینکار، می توانید پروژه های تحقیقاتی و مقالاتی که آنها چاپ می کنند را روزانه به صورت پست ببینید و همچنین اساتید و دانشجویان نیز می توانند مقالات و پروژه های تحقیقاتی شما را به صورت پست ببینند.

چطور اساتید و محققین را پیدا کنیم؟

  • می توانید از اساتید در ایران و دانشجویان دکتری بپرسید.
  • فیلد کاری خود را در گوگل اسکولار جستجو کنید، نفرات برتر که طبق رنکینگ گوگل اسکولار بر اساس تعداد citation نشان می دهد و نویسندگان مقالات مرتبط در فیلد کاری خود را فالو کنید.

با دنبال کردن اساتید معتبر در حوزه کاری خود، می توانید:

  • از جدیدترین موضوعات تحقیقاتی اطلاع پیدا کنید.
  • برای انتخاب موضوع پایان نامه و مقالات خود ایده بگیرید.
  • برای پوزیشن های دکتری و پسا دکتری که اساتید منتشر می کنند، اپلای کنید.

شاخص های مهم در RG

RG: عددی که از نزدیک صفر تا 30 یا 40 که بر اساس تعداد مقالات در ژورنال های ISI و ایمپکت فاکتور ژورنال ها مشخص می شود.

Research Interest: عددی است که بر اساس بازدید پروفایل، خواندن مقالات شما، توصیه مقالات شما مشخص می شود.

Reads: تعداد افرادی که مقالات شما را مطالعه کرده اند.

دیگر امکانات قابل توجه RG :

  • امکان دسترسی به میلیون ها تحقیق و آزمایش به صورت رایگان
  • امکان جستجوی بورسیه ها و کنفرانس های تحقیقاتی با توجه به حوزه تخصصی فرد
  • امکان تایید مقالات و انتشارات به محقق توسط محققان دیگر
  • امکان به اشتراک گذاری استنادات مقالات توسط محققان
  • امکان پیدا کردن شغل های تحقیقاتی و استادی دانشگاه با توجه به پروفایل و رزومه محقق در بخش Jobs

توصیه می کنیم حداقل هر روز یکی از مقالاتی که اساتید در RG قرار می دهند را بررسی کنید، کامنت بگذارید و Recommend کنید  تا بدانید که چه فعالیت هایی دارند. اگر همان روز فرصت نداشتید کامل بخوانید، ذخیره کنید تا در فرصت بهتر بخوانید.

پس از مطالعه این مطلب که راجع به چرا باید ریسرچ گیت داشته باشیم توضیحاتی ارائه شد، در صورتی که قصد مهاجرت تحصیلی دارید، می توانید سوالات خود را در خصوص نحوه اپلای، نحوه ارسال مدارک، نحوه دریافت ویزای تحصیلی و … از مشاوران مجرب ما در فرا اپلای بپرسید. برای ارتباط با مشاوران و رزرو وقت مشاوره بر روی لینک کلیک کنید.

گرفتن بورس تحصيلی فقط مخصوص نخبه ها نيست

گرفتن بورس تحصيلی فقط مخصوص نخبه ها نيست، كافيست بدانيد مسير درست چیست و برای آن خودتان را آماده کنید! بسیاری از دانشجویانی که می خواهند اپلای کنند و در دانشگاه های خارج از کشور تحصیل کنند، این سوال را از ما می پرسند که مگر گرفتن بورسیه تحصیلی به این راحتی هاست ؟ چرا که بورسیه تحصیلی فقط برای دانشجویان ممتاز، نخبه، المپیادی و رتبه های برتر کنکور است ! در حالیکه اینطور نیست، اگر آگاهی وجود داشته باشد و مسیر درستی انتخاب شود، هر دانشجویی می تواند از بورسیه بهره مند شود. 

برای اینکه گرفتن بورس تحصیلی را تشبیه کنیم، مثال آزمون دکتری را می زنیم. خیلی از دانشجویان دکتری هستند که در دانشگاه های معتبری مثل دانشگاه صنعتی شریف و دانشگاه امیرکبیر تحصیل می کنند، ولی دانشگاه لیسانس یا فوق لیسانس خوبی نداشته اند و یا معدل آنها بالا نبوده است اما با مشاور آگاهی مشورت کرده اند و در جریان اینکه مسیر قبولی در آزمون دکتری چگونه است، چه کتاب هایی باید مطالعه کنند، در مصاحبه چه چیز هایی مد نظر است، قرار گرفته اند و برای این موارد خودشان را آماده کرده اند. مثلا ممکن است در مصاحبه نمره زبان خواسته شود، سوالات تخصصی بپرسند، سوالات انگیزشی بپرسند و برای همه این موارد از قبل آمادگی پیدا کرده اند و توانسته اند از دانشگاه خوبی پذیرش بگیرند در حالی که دانشجویان نخبه ای نبوده اند، ولی با تلاش زیاد و آگاهی از همه جزئیات موفق به قبولی شده اند.

مانند همین قضیه آزمون دکتری را برای بورسیه تحصیلی هم می شود پیاده کرد. یعنی شما می توانید با اطلاع از اینکه چه مواردی مهم است، چه مسیر هایی وجود دارد و چگونه باید در هر یک از مراحل ها و آیتم ها آماده سازی کنید تا بتوانید در نهایت بورسیه تحصیلی را بگیرید. اما این آیتم ها چه مواردی هستند ؟ در ادامه آنها را بررسی می کنیم :

معدل مقطع قبلی

اگر دانشجوی دوره لیسانس هستید و می خواهید برای مقطع ارشد اپلای کنید و یا دانشجوی فوق لیسانس هستید و تقاضای اپلای برای مقطع دکتری را دارید، تا زمانی که فارغ التحصیل نشده اید فرصت دارید که معدل خود را بهبود ببخشید زیرا معدل مقطع قبلی برای پذیرش در دانشگاه های خارج از کشور و همچنین گرفتن بورسیه تحصیلی بسیار مهم است اما اگر فارغ التحصیل شده اید و معدلتان پایین است، راه های دیگری برای جبران این آیتم وجود دارد.

قبولی در دانشگاهی معتبر

فارغ التحصیل شدن از دانشگاهی معتبر و رتبه برتر، برای اپلای و گرفتن بورس تحصیلی بسیار حائز اهمیت است و اگر می خواهید در آزمون کارشناسی ارشد شرکت کنید و پس از کارشناسی ارشد برای دکتری اپلای کنید، با برنامه ریزی درسی حرفه ای، انتخاب رشته اصولی و قبول شدن در دانشگاهی مناسب، شانس خود را برای گرفتن بورسیه تحصیلی دکتری افزایش می دهید.

شرکت در دوره های آنلاین معتبر

دانشجویانی که فارغ التحصیل شده اند اما دانشگاه فارغ التحصیلی آنها چندان سطح علمی بالایی نداشته است و یا معدل آنها پایین است، می توانند با شرکت در دوره های آنلاین معتبری که توسط بسیاری از دانشگاه های معروف جهان برگزار می شوند، آیتم های قبلی را جبران کنند و از تاثیر منفی آنها در رزومه خود بکاهند. شما با گرفتن سرتیفیکیت های مختلف معتبر و مرتبط با رشته ای که تقاضای اپلای برای آن را دارید، می توانید رزومه خود را قوی تر کنید و شانس بیشتری برای گرفتن بورسیه تحصیلی داشته باشید.

اهمیت نمره زبان برای گرفتن بورس تحصيلی

نمره زبان برای گرفتن بورس تحصیلی بسیار مهم است و دانشگاه ها به توانمندی و مهارت شما در زبان توجه ویژه ای دارند. اگر قرار است برای یک رشته ای که به زبان انگلیسی تدریس می شود ، درخواست پذیرش دهید، برای آزمون زبان که ممکن است آیلتس یا تافل باشد، مهارت های خود را تقویت کنید تا بتوانید بالاترین نمره را بگیرید و برای درخواست بورسیه تحصیلی نیز در این آیتم کم کاری نداشته باشید.

اهمیت مقالات برای گرفتن بورس تحصيلی

برخی از بورسیه های تحصیلی دانشجویانی که دارای سوابق پژوهشی و تحقیقاتی هستند را هدف قرار می دهند بنابراین داشتن مقاله به شما کمک می کند که راحت تر بورسیه بگیرید و تحصیل با شرایط آسان تری داشته باشید.در فرا اپلای کلاس های آنلاین مقاله نویسی زیر نظر دکتر حمیدرضا فراگردی برگزار می شوند که شما با شرکت در این دوره ها، صفر تا صد مقاله نویسی را می آموزید و در پایان دوره می توانید با آموخته های خود مقاله تان را به چاپ برسانید.

مطالب مربوط به بورسیه رشته های تخصصی